Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-17-2010 (18:54)   Son Mesaj: 12-17-2010 (18:54)    Cevap: 0    Gösterim: 486  

    12-17-2010

    Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı

    Sağlık Bakanlığı  soruşturma başlattı


    Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Göz Kliniği’nde yatmakta olan 4 hastada enfeksiyon şüphesi belirmesi üzerine Sağlık Bakanlığı soruşturma açıldığına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. İşte bakanlığın açıklaması:

    BASIN AÇIKLAMASI
    Düzce Atatürk Devlet Hastanesi Göz Kliniği"nde yatmakta olan 4 hastada enfeksiyon şüphesi belirmesi üzerine konu açıklığa kavuşturuluncaya kadar hastanede yapılmakta olan göz ameliyatlarına tedbiren ara verilmiştir. Düzce Valiliği ve Hastane Baştabipliği gerekli incelemeleri başlatmış ve olayı tüm yönleriyle soruşturmaktadırlar.

    İlgili merkezlerle gerekli koordinasyon sağlanarak, hastalarımız takip ve tedavilerinin sürdürüleceği sağlık kurumlarına 112 Komuta Kontrol Merkezi aracılığıyla nakledilmiştir. Söz konusu hastalarımıza bulaşma şüphesi olabilecek yerlerden alınan kültür örneklerinin inceleme sonucu ve göz ameliyatlarına tekrar başlama takvimi kamuoyuna bilahare duyurulacaktır.

    Ayrıca, söz konusu olay Bakanlığımızca da hassasiyetle takip edilmektedir. Alanında uzman bir öğretim görevlisi ve Sayın Bakanımızın talimatlarıyla Teftiş Kurulu Başkanlığımızca görevlendirilen bir müfettiş olayı soruşturmak üzere Düzce"ye ulaşmıştır. Soruşturma ivedilikle tamamlanarak sonucu kamuoyu ile paylaşılacaktır.




    Sağlık Bakanlığı soruşturma başlattı Yorumları