Kırklareli'de öğrenciler okula gidemedi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-17-2010 (17:54)   Son Mesaj: 12-17-2010 (17:54)    Cevap: 0    Gösterim: 512  

    12-17-2010

    Kırklareli'de öğrenciler okula gidemedi

    Kırklareli'de öğrenciler okula gidemedi


    Tüm yurdu etkisi altında alan soğuk hava ve kar yağışı yüzünden Kırklareli'nde 56 köy yolu ulaşıma kapandı, köylerden ilçelere taşınan öğrenciler okullarına ders başı yapamadı.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kırklareli merkez ve ilçelerinde 56 köy yolunda kar nedeniyle ulaşım sağlanamıyor.
    İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarının açılması için çalışmalarına devam ediyor. Kar yağmadığı takdirde köy yollarının büyük bir bölümünün akşam saatlerine kadar açılacağı tahmin ediliyor.

    Yollar kapalı olduğu için taşımalı sistemle eğitim gören köylerdeki öğrenciler, ilçe merkezlerine götürülemedi. Bu yüzden Kofçaz ilçesindeki ilköğretim okulunda eğitime bir gün ara verildi.

    Edirne'de de kar kalınlığının 12 santimetreye ulaştığı, köy yollarının açık olduğu ve açık kalması için çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü bildirildi.

    İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diyaliz hastalarının bulunduğu köylerin yollarında çalışmalara ağırlık verdiklerini belirterek, bu yıl ilk defa diyaliz hastalarını kontrol altına aldıklarını söyledi ve ''Hangi köyde diyaliz hastası var? Ne zaman diyaliz makinesine bağlanacak ve ne zaman köyüne dönecek? Bunları yakından takip ederek o köy yollarında çalışmalarımıza ağırlık veriyoruz'' dedi.

    Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda da yaklaşık 500 metre tır kuyruğunun olduğu bildirildi.




    Kırklareli'de öğrenciler okula gidemedi Yorumları