Tuğluk ve Türk: Dilinize sahip çıkın   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-17-2010 (17:38)   Son Mesaj: 12-17-2010 (17:38)    Cevap: 0    Gösterim: 498  

    12-17-2010

    Tuğluk ve Türk: Dilinize sahip çıkın

    Tuğluk ve Türk: Dilinize sahip çıkın


    Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanları Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk Bitlis'in Güroymak ilçesinde düzenlenen mitinge katıldı.

    Mitingde konuşan Ahmet Türk, barış, kardeşlik ve demokrasi istediklerini söyledi. ''Dilimiz için büyük çaba sarf etmeliyiz'' diyen Türk, mitinge katılanlara, ''Dilinize sahip çıkın, demokrasiye sahip çıkın. Bugün Türkiye'de dil üzerinde büyük siyaset yapılıyor. 20 milyon Kürt diline sahip çıkıyor, diliyle konuşuyor. Barış yakındır. Güzel günler demokrasi yakındır'' diye seslendi.
    Büyük alimlerin yetiştiği Güroymak'ın, tarihinin çok eskilere dayandığını belirten Türk, bu ilçeden binlerce alim çıktığını ve ilçede binlerce medrese yapıldığını ifade etti.

    Türk, ''Bu ilçemizde din yolunda, hak yolunda, büyük çalışmalar yapılmış. Bugün bazıları geliyor ve din üzerinden yol gösteriyor. Kürtler herkesten daha iyi dinine inanıyor'' dedi.

    Mitingde konuşan Aysel Tuğluk ise sorunları çözmek için büyük çaba sarf ettiklerini belirtti.

    Sorunların ölümler olmadan, çatışmalar olmadan çözülmesini istediklerini bildiren Tuğluk, ''Sizlere söz veriyoruz. Bu halkın onur mücadelesi için gece gündüz çalışacağız. Çok önemli, çok hayati günlerden geçiyoruz. Kürt sorununun çözümü konusunda devlet bir diyalog sürecini başlattı. Biliyorsunuz İmralı'da başlatılan diyalog süreci, geleceğimiz açısından son derece önem taşıyor. Biz bu gelişmeyi olumlu buluyoruz'' diye konuştu.

    ''Baskı, zulüm, öldürme politikaları halkımızın mücadelesiyle iflas etmiştir'' diyen Tuğluk, sorunları ölümler,çatışmalar olmadan çözmek istediklerini ve bunun için her türlü özveri göstermeye hazır olduklarını kaydetti.

    Tuğluk, şöyle devam etti:

    ''Siyasi iktidar gelip buralardan oy istiyor. Beni iktidara taşıyın diyor. Ateşkes ilan edilmesini istiyor. Peki siyasi iktidar çözüme gerçekten hazır mı? Halen bir halkın milyonlarca kişinin dili olan anadilimize 'bilinmeyen dil' diyenler, nasıl bu sorunu çözecekler. Bizim dilimiz onurumuzdur. Onurumuzla oynamasınlar. Bu dili her alanda kullanma mücadelesini yürütmeye devam edeceğiz.''

    Yapılan konuşmaların ardından miting olaysız şekilde sona erdi.




    Tuğluk ve Türk: Dilinize sahip çıkın Yorumları