CHP'de İstanbul için Aylin Kotil sesleri   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-17-2010 (16:38)   Son Mesaj: 12-17-2010 (16:38)    Cevap: 0    Gösterim: 638  

    12-17-2010

    CHP'de İstanbul için Aylin Kotil sesleri

    CHP'de İstanbul için Aylin Kotil sesleri


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul il yönetimi ile ilgili karar sürecinde. Hem PM üyeliği hem İstanbul il başkanlığı için konuşulan sürpriz isim Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün eski eşi Aylin Kotil.

    Ezelhan Üstünkaya'nın haberi
    Kılıçdaroğlu"nun, Parti Meclisi (PM) listesine alacağı onayı, güvenoyu olarak yorumlayacağı, kurultayın ardından değişikliğe gitmek istediği belirtiliyor. Ancak İstanbul il yönetiminde değişikliğin parti içi muhalefeti harekete geçirebileceğini de dikkate alan Kılıçdaroğlu"nu, genel seçimler öncesi örgüt tartışması düşündürüyor.

    Eski Genel Sekreter Önder Sav"a yakınlığı ile bilinen CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek"in Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile arasının çok iyi olmadığı da biliniyor. Tekin"in "ikinci emre kadar örgütte görev değişikliği yapılmamasıî uyarısına rağmen Şimşek"in son dönem İstanbul il örgütünde gerçekleştirdiği görev değişiklikleri nedeniyle Kılıçdaroğlu"na şikayetlerin geldiği kulislere yansımıştı.

    KARADENİZ FORMÜLÜ

    PM listesi ile genel seçimlere yönelik kadrosunu kurmaya çalışan Kılıçdaroğlu, İstanbul için özellikle "Karadeniz formülü" üzerinde duruyor. Kılıçdaroğlu"nun, Karadeniz kökenli bir isim tercihi ile "parti yönetiminin Kürt ve Alevileri tercih ettiğiî eleştirilerine de yanıt vermeyi amaçladığı belirtiliyor.

    KOTİL: HER GÖREV BENİM İÇİN ONUR

    Kulislerde hem PM üyeliği hem İstanbul il başkanlığı için konuşulan sürpriz diğer isim de Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül"ün eski eşi Aylin Kotil. İstanbul eski belediye başkanlarından Aytekin Kotil'in yeğeni olan, Karadeniz kökenli Aylin Kotil"in kadın kotasından parti yönetiminde görev alabileceği belirtiliyor. Bakırköy İlçe Başkanlığı görevinden "bir aile yakınının sağlık sorunlarıî nedeniyle istifa eden Kotil, 29 Mart 2009 belediye seçimleri öncesinde Bakırköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurusunda bulunmuş ancak Baykal, sıcak bakmamıştı.

    Kotil, yönetimde yer alabileceği iddiaları ile ilgili olarak Bugün"ün soruları üzerine, "Genel başkanımızla görüşmedim. Ancak CHP"de verilen her görev benim için onurdurî dedi. Kotil, "kadın il başkanı görevlendirmesiniî ise, "Kendim için söylemiyorum. Ancak kadın il başkanının faydalı ve medeni bir karar olacağını düşünüyorum. Bu tercih Kemal beyin kadına ne kadar güvendiğinin de göstergesi olacaktır. Kadınlar birleştirici olur ayrıştırıcı değilî dedi. Kotil, Bakırköy ilçe yönetiminden istifa etmesine rağmen aktif olarak İstanbul"da çeşitli ilçelerde çalışmalara devam ettiğini de belirtti. Kotil"in dün Ankara"ya gelmesi kulisleri hareketlendirirken, Kotil, planlanan bir görüşme ya da temasın olmadığının altının çizdi.

    BUGÜN




    CHP'de İstanbul için Aylin Kotil sesleri Yorumları