CHP: Cumhurbaşkanı, Özhaseki'yi himayesine aldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-17-2010 (14:37)   Son Mesaj: 12-17-2010 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    12-17-2010

    CHP: Cumhurbaşkanı, Özhaseki'yi himayesine aldı

    CHP: Cumhurbaşkanı, Özhaseki'yi himayesine aldı


    Cumhurbaşkanı Gül'ün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı'na kefil olduğunu ifade etmesine CHP’den sert tepki geldi. CHP Milletvekili Özyürek, “Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığına yakışmamıştır” dedi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki"ye kefil olduğunu ifade etmesine CHP"den sert tepki geldi. CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, "Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığına yakışmamıştır. Cumhurbaşkanlığı tartışılmamalı ki ülkenin birliğini ve bütünlüğünü temsil edilebilsin. Öyle anlaşılıyor ki yolsuzlukla suçlanan bu kişiyi Cumhurbaşkanı himayesine almıştır" dedi.
    -"TÜRKİYE CUMHURİYETİNDE İLK KEZ TANIK OLUYORUM"-

    TBMM"de basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"ün, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı"na "kefil" olduğuna yönelik bir gazetede yer alan sözlerini değerlendirdi. Özyürek, şöyle dedi:

    "Sayın Cumhurbaşkanı kefil olduğunu söylüyor, bu durum Cumhurbaşkanından beklenmeyecek durum. Anamuhalefet partisi yolsuzluk belgesi açıklamışken Cumhurbaşkanı"nın bu konuda taraf olması ve yolsuzlukla suçlanan bir belediye başkanına kefil olduğunu açıklaması Türkiye Cumhuriyetinde benim ilk kez tanık olduğum olaydır.Cumhurbaşkanı tarafsızdır, sorumsuzdur. Anayasaya göre Türk milletinin birliğini ve bütünlüğünü temsil eder."

    -"CUMHURBAŞKANININ TARAFSIZLIĞINA YAKIŞMAMIŞTIR"-

    Cumhurbaşkanı Gül"ün açıklamasına sert tepki gösteren Özyürek, "Cumhurbaşkanının taraf olması, belediye başkanına kefil olması gerçekten kabul edilebilir bir durum değildir. Cumhurbaşkanlığının tarafsızlığına yakışmamıştır. Cumhurbaşkanlığı tartışılmamalı ki ülkenin birliğini ve bütünlüğünü temsil edilebilsin" diye konuştu.

    -"MÜFETTİŞLERİN OLAYIN ÜSTÜNE GİTMESİNİ ENGELLER"-

    Cumhurbaşkanlarının kendi kişisel yakınlıklarına göre yolsuzluk tartışmalarında taraf olmasının öncelikle müfettişlerin olayların üstüne kararlılıkla gitmesini engelleyeceğine dikkat çeken Özyürek, şöyle dedi:

    "Sonra savcıların bu konuda görev yapmasını engeller. Hakimlerin tarafsız ve adil bir biçimde karar vermesinin önüne geçer. Cumhurbaşkanı yolsuzluk tartışmasında yolsuzlukla suçlanan kişiye kefil oluyorsa kamu görevlileri nasıl görev yapacak."

    -"ÖZHASEKİ"Yİ HİMAYESİNE ALDI"-

    Gül"ün sözlerini "talihsiz" olarak niteleyen Özyürek, şöyle dedi:

    "Bu talihsiz açıklaması nedeniyle Cumhurbaşkanına üzüntülerimi ifade ediyorum. Suçlanan belediye başkanı, Cumhurbaşkanı'nı ziyaret etmiştir. Öyle anlaşılıyor ki yolsuzlukla suçlanan bu kişiyi Cumhurbaşkanı himayesine almıştır. Ama yolsuzluk yapanlar kimin himayesinde olursa olsun er geç hesap sorulacaktır."

    -"ANAYASA ÜZERİNE YEMİN ETTİK"-

    Bir basın mensubunun BDP"nin iki dil talebine yönelik sorusuna Özyürek, milletvekillerinin Anayasa üzerine yemin ettiklerini hatırlatarak şöyle dedi:

    "Herkesi bağlayan metin Anayasa"dır. Anayasamıza göre resmi dil Türkçe"dir. O nedenle resmi yazışmalarda, resmi haberleşmelerde Türkçe kullanılması gerekir. Ama insanlar sokakta kendi dillerini konuşabilirler, kendi dillerinde yayın yapabilirler. Bunlarda engel yok. Ama resmi dil Türkçe"dir. Bunun dışındaki girişimler olayı zorlamaktır. Anayasa hepimizi bağlayan metindir. Anayasa üzerine yemin etmiş milletvekillerini öncelikle bağlar."

    Bir basın mensubunun, "Bu konuda Meclis Başkanı ne yapmalı?" sorusuna Özyürek, "Meclis Başkanı"nın takdirinde bazı şeyler yapılabilir. Anayasaya bağlılık yemini ettik. Anayasa da resmi dilin Türkçe olduğu açıkça ifade edilmiştir" dedi.

    ANKA




    CHP: Cumhurbaşkanı, Özhaseki'yi himayesine aldı Yorumları