'Kılıçdaroğlu eline tutuşturalan çamuru atıyor'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-17-2010 (14:37)   Son Mesaj: 12-17-2010 (14:37)    Cevap: 0    Gösterim: 470  

    12-17-2010

    'Kılıçdaroğlu eline tutuşturalan çamuru atıyor'

    'Kılıçdaroğlu eline tutuşturalan çamuru atıyor'


    AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Kılıçdaroğlu bu dava ile ilgili başlangıçtaki olayları saklayarak, kamuoyundan gizleyerek, AK Parti üzerine, birileri tarafından eline tutuşturulmuş çamuru atmaya çalışıyor." dedi.

    AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''17 Temmuz 2007'de emniyete gönüllü olarak giderek itiraflarda bulunduğunu'' söylediği Hacı Ali Hamurcu'nun, kendisinin teslim olmadığını, kaçarken başka bir ilde yakalandığını söyledi.
    Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, Kayseri Milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya ile düzenlediği basın toplantısında, CHP'nin, ''Kayseri'deki yolsuzluk'' iddialarına cevap verdi. Elitaş, basın toplantısına mavi dosyalarla geldi.

    CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, 2011 yılı bütçesinin 13 Aralıkta TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde bu iddiaları gündeme getirdiğini anımsatan Elitaş, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ve İçişleri Bakanlığının bu iddialara gerekli cevapları verdiğini belirtti.

    Elitaş, bu açıklamalar karşısında, CHP Genel Başkanı ve bu dosyayı ''koltuğunun altında gezdirip'', millete, ''rüşvet, yolsuzluk var'' diyen milletvekilinin gerçeği kavrayarak, bu olayın üzerine gitmeyip en azından özür dilemesini, özür dilemese de ''Üzüntülerimi ifade ediyorum, sözümü geri alıyorum'' demesini beklediklerini dile getirdi.

    Kayseri milletvekilleri olarak konuyu detaylıca incelediklerini ve Kılıçdaroğlu'nun iddialarının ne kadar yanıltıcı, doğrulukla hiç alakası olmayan, hatta yalan denilebilecek bir şekilde ortaya çıktığını gördüklerini ifade eden Elitaş, Kılıçdaroğlu'nun, Genel Kurulda yaptığı konuşmada, ''Bakın, 17 Temmuz 2007 tarihinde, Hacı Ali Hamurcu diye bir yurttaş Kayseri Büyükşehir Belediyesinde çalışıyor. Gidiyor polise, rüşvet çarkının nasıl döndüğünü, bütün ayrıntılarıyla anlatıyor, 26 sayfa'' dediğini söyledi. Elitaş, şöyle konuştu:

    ''Bir kere en büyük yalan, bu yalan. Çünkü Sayın Kılıçdaroğlu bu dava ile ilgili başlangıçtaki olayları saklayarak, kamuoyundan gizleyerek, AK Parti üzerine, birileri tarafından eline tutuşturulmuş çamuru atmaya çalışıyor. Oysa işin doğrusu, işin gerçeği, olayın başlangıç tarihi 23 Haziran 2007. Büyükşehir Belediyesine yapılan şikayet üzerine, sorumluluk hissi gereğince Büyükşehir Belediye Başkanlığı teftiş kuruluna talimatını veriyor. Kurul da incelemesini yaptıktan sonra 25 Haziran 2007'de savcılığa suç duyurusunda bulunuyor. Savcılıktan alınan talimat gereği emniyet, bu kişiyi yakalama gayreti içerisine giriyor ve 17 Temmuz 2007'de yakalıyor. Oysaki Kılıçdaroğlu, 'vatandaş gönüllü bir şekilde emniyete giderek, ihbarda ve itiraflarda bulunuyor' diyor. Halbuki şahıs, itirafta bulunmak değil, kendisi üzerine yapılan iddialarla ilgili olduğundan kaçıyor ve başka bir ilde yakalanarak, sorgulamaya alınıyor.''




    'Kılıçdaroğlu eline tutuşturalan çamuru atıyor' Yorumları