WikiLeaks haber sitelerinin başını yaktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-17-2010 (14:14)   Son Mesaj: 12-17-2010 (14:14)    Cevap: 0    Gösterim: 569  

    12-17-2010

    WikiLeaks haber sitelerinin başını yaktı

    WikiLeaks haber sitelerinin başını yaktı


    WikiLeaks skandalından sonra, sert önlemler almaya başlayan Amerikan ordusu bu sefer mensuplarını kızdıracak bir yasağa başvurdu. Artık haber siteleri yasak...


    İlki yazın ikincisi ise geçtiğimiz haftalarda yaşanan WikiLeaks skandalı, ABD ordusunun sıkı yönetime geçmesini sağladı. USB bellekler konusunda kısıtlamalar getiren ordu şimdi ise personelin isyan etmesini sağlayan yeni bir yasakla gündemde.

    Amerikan Havva Kuvvetleri'ne bağlı çalışanlar dünyanın en ünlü haber sitelerine girmeye çalıştıkları zaman ekranlarında 'giriş reddedildi' uyarısıyla karşılaştı.

    Bu konuda şikayetlerini ilgili haber sitelerine e-posta yolluyla belirten ordu mensuplarına göre askeriye içerisinde dünya çapında 25 gazete ve derginin adreslerine giriş yasaklandı.


    WikiLeaks haber sitelerinin başını yaktı


    25 Sitenin Ortak Özelliği Nedir?

    New York Times, Guardian, El Pais, Le Monde ve Der Spiegel'in de bulunduğu 25 site için Amerikan ordusu sözcüsü Binbaşı Toni Tones, insanların çalışmalarına engelledikleri için engelledik yorumunda bulundu.

    Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net'in haberine göre, WikiLeaks hareketine en büyük destek veren yayın kuruluşlarına ait olduğu dikkat çekiyor.

    ABD ordusunun WikiLeaks skandalını sansürlemek için daha da ciddi önlemler alınacağına çalışanlar ve medya kesin gözüyle bakıyor.

    Öte yandan gönüllü askerlik uygulaması nedeniyle ordunun personelini propaganda yapmak için sosyal ağları yönlendirdiği de bilinen bir gerçek.

    :: WikiLeaks'i destekiyor musunuz?


    SDN - ShiftDelete.Net





    WikiLeaks haber sitelerinin başını yaktı Yorumları