İBB AKOM kışa hazırlanıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-17-2010 (13:54)   Son Mesaj: 12-17-2010 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 524  

    12-17-2010

    İBB AKOM kışa hazırlanıyor

    İBB AKOM kışa hazırlanıyor


    İstanbul Büyükşehir Belediyesince kış mevsiminin olumsuz hava koşullarıyla mücadele planları çerçevesinde değerlendirme toplantısı yapıldı.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesince kış mevsiminin olumsuz hava koşullarıyla mücadele planları çerçevesinde değerlendirme toplantısı yapıldı.
    Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Muzaffer Hacımustafaoğlu başkanlığında, İBB Afet Koordinasyon Merkezinde (AKOM) yapılan toplantıya, tüm ilçe belediye başkan yardımcıları ve fen işleri müdürleri katıldı.

    Toplantıda, kış aylarında, kar, buzlanma ve göllenme gibi kötü hava koşullarıyla mücadele çalışmalarını değerlendirme, planlama ve koordinasyon sağlanması için kararların alındığı kaydedildi. Büyükşehir Belediyesinin olumsuz hava koşullarıyla mücadele hazırlıkları çerçevesinde 43'ü birinci öncelikli olmak üzere 245 güzergahta toplam 5 bin kilometre uzunluğundaki yol ağı ve meydanlardaki çalışma programı da değerlendirildi.

    Buna göre, ilçe belediyeleri kendi sorumluluk alanlarında ara sokakların temizliği ve yolların açık tutulması için çalışacak. Kriz durumunda ilçe belediyelerde 24 saat nöbetçi ve görev yapacak ekipler hazır bekletilecek, ilçe belediyelerin imkanlarının yetersiz kaldığı durumlarda ise Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Onarım Müdürlülüğü ekipleri destek verilecek.

    Her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçe belediyelerine tuz takviyesi yapılacak. Bu kapsamda ilçe belediyelerinin talepleri doğrultusunda 23 bin 231 tonluk tuz dağıtım çalışmaları devam ediyor.

    İlçe belediyelerde tespit edilen evsiz vatandaşlar da Büyükşehir Belediyesinin misafirhanelerinde ağırlanacak.




    İBB AKOM kışa hazırlanıyor Yorumları