TÜDEF'ten akaryakıtta ÖTV'ye suç duyurusu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-17-2010 (13:21)   Son Mesaj: 12-17-2010 (13:21)    Cevap: 0    Gösterim: 532  

    12-17-2010

    TÜDEF'ten akaryakıtta ÖTV'ye suç duyurusu

    TÜDEF'ten akaryakıtta ÖTV'ye suç duyurusu


    TÜDEF, Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulunun akaryakıta yapılan ÖTV zammının yürütmesini durdurma kararını uygulamayan Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

    Tüketiciler Derneği Federasyonu (TÜDEF), Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulunun akaryakıta yapılan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammının yürütmesini durdurma kararını uygulamayan Başbakan ve Bakanlar Kurulu üyeleri hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.
    TÜDEF Genel Başkan Yardımcısı Ali Çetin, konuyla ilgili Ankara Adliyesi önünde yaptığı basın açıklamasında, Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulu'nun akaryakıta yapılan ÖTV zammının yürütmesini durdurma kararı verdiğini ifade ederek, ''Bu karar ne yazık ki uygulamaya konmadı. Biz de Başbakan ve Bakanlar Kurulu hakkında Cumhuriyet Savcılığına, yargı kararlarına uymamaktan suç duyurusunda bulunduk'' dedi.

    Çetin, daha önce Danıştay Vergi Dava Daireleri Kurulunun 2010/52 sayılı kararıyla Bakanlar Kurulunun akaryakıta yaptığı ÖTV zammının yürütmesini durdurduğunu hatırlatarak, ''Bu karar ne yazık ki hala uygulamaya konmadı.

    Suç duyurusunda bulunmadan önce önce Sayın Cumhurbaşkanından, Başbakan ve Maliye Bakanından yüz yüze sorunu görüşmek istedik ancak bugüne kadar talebimize olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamadık'' şeklinde konuştu.

    Bir litre benzinin rafineri çıkış fiyatının 99 kuruş, nakliye bedelinin 10 kuruş olmak üzere maliyetinin 109 kuruş olduğunu bildiren Çetin, şunları söyledi:

    ''109 kuruşa mal olan benzine yüzde 33 oranında dağıtıcı ve bayi karı koymak ve hala karımız az demek insafsızlıktır, vicdansızlıktır.

    TÜDEF olarak bu sorunun takipçisi olacağız. Eğer hükümetin bütçe sorunu varsa bunu, tüketicileri soyarak değil kaçakçıları durmadan affetmeyerek, kar, rant ve servetten alınan vergileri dengeli bir biçimde toplayarak, vergi kayıp ve kaçağını etkin biçimde önleyerek çözmelidir.''

    Çetin, yapılması gerekenin önce vergi kararına uyarak litrede 25 kuruş ucuzlama anlamına gelecek ÖTV artışını geri almak olduğunu hatırlatarak, ''vergiden vergi alma adaletsizliğinin, keyfiliğinin'' sona erdirilmesini istedi.




    TÜDEF'ten akaryakıtta ÖTV'ye suç duyurusu Yorumları