Moody's İrlanda'yı şok edecek not kararı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-17-2010 (10:21)   Son Mesaj: 12-17-2010 (10:21)    Cevap: 0    Gösterim: 401  

    12-17-2010

    Moody's İrlanda'yı şok edecek not kararı

    Moody's İrlanda'yı şok edecek not kararı


    Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, İrlanda'nın kredi notunu 5 kademe birden düşürdü.

    Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Moody's, İrlanda'nın Aa2 olan kredi notunu beş kademe birden düşürerek Baa1 seviyesine çekti, görünümünü ise ''negatif'' olarak belirledi.
    Kuruluştan yapılan açıklamada, kredi notunun düşürülmesinde İrlanda bankalarının kurtarma maliyeti, ülkedeki ekonomik görünümündeki artan belirsizlikler ve ülkenin finansal gücündeki zayıflamanın etkili olduğu belirtildi.

    Açıklamada, görünümün ''negatif'' olarak belirlenmesinde, ekonomik büyümenin öngörülenden düşük kalması veya bankacılık sisteminde istikrarı sağlamanın maliyetinin tahmin edilenden yüksek olması halinde İrlanda hükümetinin finansal gücünün daha da düşeceği riskini yansıttığı vurgulandı.

    Moody's, 5 Ekimde İrlanda'nın notunu olası bir indirim için izlemeye almıştı.

    Uluslararası Kredi derecelendirme Kuruluşları Fitch geçen hafta İrlanda'nın notunu üç kademe indirerek ''BBB '', Standard and Poor's (S&P) ise Kasım ayı sonunda iki kademe düşürerek ''A''ya çekmişti.




    Moody's İrlanda'yı şok edecek not kararı Yorumları