Mahir Kaynak: Türkiye artık AB'ye girmesin   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-16-2010 (20:58)   Son Mesaj: 12-16-2010 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 649  

    12-16-2010

    Mahir Kaynak: Türkiye artık AB'ye girmesin

    Mahir Kaynak: Türkiye artık AB'ye girmesin


    Kocaeli Derince'de düzenlenen bir konferansta konuşan Mahir Kaynak Türkiye'nin AB'ye girmesine gerek kalmadığını belirtirken 3. Dünya Savaşı'nın yeni bir safhada olduğunu söyledi.

    Prof. Dr. Mahir Kaynak, ''AB'ye girmemize gerek yok zaten AB dağılacak'' dedi.
    Mahir Kaynak, Derince Belediyesince Zübeyde Hanım Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansta, dünya savaşlarında silahlı mücadelenin son bulduğunu, 3. Dünya Savaşı'nın şu an sermaye savaşı şeklinde yaşandığını belirtti.

    Bugün dünya üzerinde küresel sermaye ve ulus devletleri arasında ciddi bir soğuk savaş olduğunu ifade eden Kaynak, ''Amerika ve Rusya kamuoyunda düşman olarak gösterilseler de küresel sermaye boyutunda en büyük müttefiktirler. Bugün ABD ekonomisinde görülen çalkantılar ve doların dünya üzerinde sürekli değer kaybetmesi ise ABD'nin küresel sermaye karşısında yaptığı bilinçli hamlelerdir. Amerika, kendi tekelindeki dolar imparatorluğu sayesinde dünya ile kafasına göre oynamaktadır'' dedi.

    Türkiye'nin AB süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan Kaynak, ''AB'ye girmemize gerek yok zaten AB, dağılacak'' dedi.

    Kaynak, şöyle konuştu:

    ''Türkiye, İslam dünyasına yaklaşınca 'eksen kayması var' dediler. Ama İslam ülkeleri zaten bir şey üretmiyor. Yeni teknoloji yok. Yani İslam ülkelerinin ekseni yok ki. ABD yeni eksen olarak Çin ve Afrika ülkelerini gösteriyor. Bakın ABD, 'küresel ekonomik kriz' diyerek AB ülkelerini dağıtarak yeni haritalar belirleyecek. Bizim de AB'ye girmemiz zaten hayaldi. Türkiye devleti Osmanlı'dan bu yana adeta 'Ulu Çınar'dı kökünden kestiler. Ama son dönemlerde ülke filizlerinden yeniden doğuyor ve yakında ağaç olacak. Türkiye, artık bölgesel güç oldu. Ben 19 yıl önce Türkiye'nin bölgenin gücü olacağını söylemiştim. ABD ve Rusya bu projeyi destekliyor. Türkiye ordusuyla değil, ekonomisi ve siyasi gücüyle bölgenin adeta dengesi oldu. Ama bunu bizim dışımızda, 'küresel derin devletler' de istiyor.''

    Wikileaks belgeleri hakkındaki soruları da yanıtlayan Kaynak, FBI, CIA varken bu belgelerin yayınlanamayacağını, yayınlayanların da yakalanacağını belirterek, ''Bunlar tamamen ABD'nin bir hamlesidir'' dedi.




    Mahir Kaynak: Türkiye artık AB'ye girmesin Yorumları