13 yıl diyalizden sonra teklifi kabul etti   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-16-2010 (20:58)   Son Mesaj: 12-16-2010 (20:58)    Cevap: 0    Gösterim: 570  

    12-16-2010

    13 yıl diyalizden sonra teklifi kabul etti

    13 yıl diyalizden sonra teklifi kabul etti


    İngiltere'de nakledilen böbreği 1997 yılında enfeksiyon sonucu kaybeden kadın, 13 yıl diyalize girdikten sonra, eşinin teklif ettiği böbreği kabul etti ve ameliyat oldu.

    Antalya'da Medical Park Hastanesinde yapılan operasyonla 54 yaşındaki Perihan Belli'ye eşi Yücel Belli'nin böbreği nakledildi.
    Hastaneden yapılan açıklamaya göre, 1987 yılında İngiltere'nin Londra kentindeki operasyonla kadavradan böbrek nakli yapılan 54 yaşındaki Perihan Belli, 1997 yılında bu böbreği enfeksiyon sonucu kaybetti. Perihan Belli'nin eşi Yücel Belli, eşinin yeniden diyalize girmeye başlaması üzerine 13 yıl boyunca böbreğini bağışlayabileceği konusunda Perihan Belli'yi ikna etmeye çalıştı. Perihan Belli en sonunda eşinin isteğini kıramayarak nakli kabul etti.

    Medical Park Hastanesi Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş başkanlığındaki ekip tarafından yapılan operasyonla Yücel Belli'nin böbreği eşi Perihan Belli'ye nakledildi.

    Alper Demirbaş yaptığı açıklamada, her iki hastanın da sağlık durumunun iyi olduğunu, böbrek hastalarının yeniden hayata dönebilmeleri için bu tip organ bağışlarının çok önemli olduğunu kaydetti.

    Perihan Belli de yeniden hayata dönmenin mutluluğunu, ilk naklin ardından hamile kalarak dünyaya getirdiği kızı Elif ile paylaştı. Perihan Belli, eşinin böbreğiyle hayata dönmekten mutlu olduğunu belirterek, hem eşine, hem de doktoru Alper Demirbaş'a teşekkür etti.




    13 yıl diyalizden sonra teklifi kabul etti Yorumları