Kaçak su kullanan firmalara ruhsat şoku   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-16-2010 (19:06)   Son Mesaj: 12-16-2010 (19:06)    Cevap: 0    Gösterim: 727  

    12-16-2010

    Kaçak su kullanan firmalara ruhsat şoku

    Kaçak su kullanan firmalara ruhsat şoku


    Sakarya'nın Sapanca ilçesinde kiralanan sahanın dışında başka kaynaklardan su alan 2 firmanın ruhsatının iptal edildiği belirtildi.

    Sakarya İl Özel İdaresi, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ADASU), İl Sağlık Müdürlüğü, İl Jandarma Alay Komutanlığı Çevre Timi ve Sapanca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri Sapanca ilçelerinde faaliyet gösteren su firmalarının dolum tesislerinde denetim yaptı. İşletme ve sağlık koşulları yönünden yapılan kontrollerde, bazı firmaların kaynaktan izin verilen oranın üzerinde su çektiği, bazılarının da izin verilen kaynağın dışındaki farklı kaynaklardan kaçak su aldıkları belirlendi.
    İzin verilen sahanın dışındaki kaynaktan su çeken iki firmanın 'kaynak suyu işletme' ruhsatlarının Sağlık Müdürlüğü'nce iptal edildiği belirtildi. İşletmelere 15 günlük süre verildiği, eksiklikleri gidermeleri halinde ruhsatlarını yeniden alabilecekleri kaydedildi. İsmi açıklanmayan bir işletmede 12 kaçak kaynak bulunduğu ileri sürüldü. Firmaların su miktarı yetmediğinden dolayı izin verilen sahanın dışına çıktıkları ifade ediliyor.

    100 BİN LİRA İLE 1 MİLYON 200 BİN LİRA ARASINDA CEZA KESİLDİ

    Sakarya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Soytürk, yaptığı açıklamada, ilde faaliyet gösteren yaklaşık 23 su firmasının bulunduğunu söyledi. Firmaların ağırlıklı olarak Sapanca ve Hendek ilçelerinde üretim yaptıklarını kaydeden Soytürk, izin verilen sahanın dışından su alan firmalar hakkında yasal işlem yaptıklarını kaydetti. Verilen koordinatların dışındaki kaynaktan su alan firmalar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Soytürk, verilen oranın üzerinde fazla su alan firmalara 100 bin lira ile 1 milyon 200 bin lira arasında değişen para cezaları verildiğini belirtti.

    Ruhsat iptallerinin Sağlık Müdürlüğü'nce yapıldığını ifade eden Soytürk, "Biz kiralama ve denetim işini yapıyoruz. Firma bir alanda su kaynağını buluyor. Bize gelerek kaynağı kiralama talebinde bulunuyor. İlgili kurum ve kuruluşların görüşü alındıktan sonra kiralıyoruz. İzin verilen koordinatlarda ve miktarda su çıkartabiliyorlar. Firmaların bir kısmı fazla su alabiliyor. Ya da verilen koordinatın dışındaki başka kaynaktan su çekebiliyor. İçme sularının fazla kullanımı ile ilgili mahkeme yoluyla tespitler yaptık. Kaynaktan fazla su alan firmalara, çekilen fazla su oranına göre 100 bin lira ile 1 milyon 200 bin lira arasında değişen cezalar kestik. Koordinatların dışında su alan firmalar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunuldu." açıklamasında bulundu.




    Kaçak su kullanan firmalara ruhsat şoku Yorumları