Cevap sırası Yeşim Salkım'a geldi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-16-2010 (18:58)   Son Mesaj: 12-16-2010 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 597  

    12-16-2010

    Cevap sırası Yeşim Salkım'a geldi

    Cevap sırası Yeşim Salkım'a geldi


    Adalar Belediyesi'nin Yeşim Salkım'dan özür bekleyen açıklamasına Yeşim Salkım'dan cevap geldi. Cevapta, Adalar Belediyesi'nin üslubu sert bir dille eleştirildi.

    Yeşim Salkım'ın avukatı aracılığıyla yaptığı açıklama şöyle:
    "POSTA Gazetesinin 16 Aralık 2010 tarihli sayısının 15. sayfasında yer alan habere göre müvekkilemiz Yeşim Salkım'ın Adalar Belediye Başkanlığı'na "yaptıkları terbiyesizlik" demek suretiyle hakaret ettiği ifade edilmiştir. Oysaki Yeşim Salkım'ın kullandığı ifade tam olarak "Daha önce Büyükada'da iki defa klip çektim bugüne kadar böylesine anlamsız bir taleple karşılaşmadım, bunlar resmen ayak bastı parası istiyorlar, ne diyebilirim ki her şey apaçık ortada, kendilerini şiddetle kınıyorum" şeklindedir.

    Adalar Belediyesi'nin ise "ayak bastı parası" alınmasının yasal bir dayanağının olduğunu ifade etmesi ise, müvekkilimizin "sanata ve sanatçıya taşıdıkları reklam değeri ve tanıtım katkılarından ötürü saygı gösterilmesi" konusundaki görüşünü değiştirmemiştir. 20 senedir sanat camiasının içinde olup, bugüne kadar hiçbir yerde bu tür bir uygulamayla karşılaşmamış olan müvekkilimizin; sanata ve sanatçıya verilmesi lazım gelen özen çerçevesinde, onlara saygın çabalarında yeni ufuklar açacak olanaklar verilmesini ve sanat adına her konuda desteklenmelerini istemesi yadırganmamalıdır.

    Kaldı ki, bu ülkenin vatandaşı ve halka mal olmuş sanatçısı olarak , Devlet Erkanına telefon ile dahi ulaşamamak , kendi bilgisi dahilinde veya dışında olsun istihdam edilen personelinin(Belediye Basın Sözcüsü) " Seçtiniz diye satın mı aldınız????" "Yeşim Salkım'ın reklama ihtiyacı var galiba!!!!" gibi çirkin, fütursuz ifadelerde bulunması , müvekkilemi hayretler içine düşürmüştür. Ayrıca Posta Gazetesine haber olan Adalar Belediyesi'nin Basın açıklamasında yer alan bir ifadede "kendini sanatçı olarak nitelendiren ....." ibaresinde de müvekkileme zımni olarak hakaret edilmektedir. Sanatın ve Sanatçının ne anlama geldiğini, ne ifade ettiğini, burada polemik konusu yapmak ne müvekkileme ne de devlet büyüklerine yakışmamaktadır.

    Sanat icra etmek için yanlış adresin kapısını çalmış olmak ta müvekkilemin kusuru değil , sanata ve sanatçıya ve/veya ne maksat ve nitelikte olursa olsun sanat icra edene sahip çıkmayanların ayıbıdır.

    Diğer taraftan ve başka bir ifade ile; herhangi bir düzen ve sistemin işleyiş ve idare biçimine yönelik subjektif değerlendirme ve eleştiriler, herhangi bir hakaret kastı içermediği müddetçe, tartışmasız biçimde en temel ve kişisel bir haktır. Bu hakkın kullanımını engellemeye yönelik her türlü girişim, ifade özgürlüğünü ortadan kaldırma maksatlı bir baskı olarak yorumlanmalıdır. Kimi kişi ve kurumlarca müvekkilimize dönük bu tür tavır, ifade ve davranışlar kabul edilemez nitelikte olup; haklarına sahip çıkan ve sorumluluk sahibi her birey tarafından izlenip, takip edilmekte ve kınanmaktadır.

    Müvekkilemiz Yeşim Salkım, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da, onurlu bir yurttaş ve aydın bir kişi olarak, her türlü keyfiyet ve düzensizlikle mücadelesini kararlı bir duruşla sürdürecektir."




    Cevap sırası Yeşim Salkım'a geldi Yorumları