Adalar'dan Salkım'a 'sözlerini düzelt' uyarısı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-16-2010 (17:14)   Son Mesaj: 12-16-2010 (17:14)    Cevap: 0    Gösterim: 460  

    12-16-2010

    Adalar'dan Salkım'a 'sözlerini düzelt' uyarısı

    Adalar'dan Salkım'a 'sözlerini düzelt' uyarısı


    Adalar Belediyesi'nden Yeşim Salkım'ın iddialarına cevap geldi. Cevapta açıklamaların bir sanatçıya yakışmadığı belirtilerek, özür beklentisi dile getirildi.

    Adalar Belediyesindoen yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; Posta Gazetesi"nin 16 Aralık 2010 tarihli sayısının 15. sayfasında "Yeşim Salkım, Büyükada'da klip çekmek istedi ama..." ve "AYAK BASTI PARASI ÇILDIRTTI" başlıklarıyla yer alan haberde, "Yeşim Salkım, bir hafta önce çıkan 'İstanbul'da Aşk' adlı albümünün ilk klibini Kadıköy'deki Süreyya Operası'nda çekmek istedi. Olumsuz yanıt alınca bu kez rotayı Büyükada'ya çevirdi ve Adalar Belediye Başkanlığı ile temasa geçti. Ancak duydukları karşısında şoke oldu. Çünkü belediye, ayak bastı parası dahil olmak üzere toplam 10 bin TL para talep etti. Küplere binen Yeşim Salkım, "Miktarın hiç önemi yok. Ama yaptıkları tek kelimeyle terbiyesizlik" dedi." denilmektedir.
    Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, bu beyanların 'sanatçı' olarak nitelenen bir kişiye yakışmadığı vurgulandı.

    Yeşim Salkım'ın açıklamalarına ilişkin cevabi açıklamada şu ifadelere yer verildi; ""Ayak bastı parası" olarak nitelenen ücret ise Adalar Belediyesi"nin yeni bir uygulaması değildir. Adalar Belediye Meclisi"nin 2464 Sayılı Yasaya istinaden 19 Haziran 1997 yılında aldığı 14 numaralı karar gereği söz konusu tarihten bu yana uygulanmaktadır. Kaldı ki bu tür uygulamalar sadece Adalar Belediyesi"ne özgü bir uygulama değildir. Bir çok özel ve kamu kuruluşunun da bu tür çekimler için tarife ile belirlediği bedeller söz konusudur. Yıllardır müzik sektörünün içinde olan sayın Yeşim Salkım da bu durumu eminiz ki çok iyi bilmektedir. Haberde de belirtildiği gibi, klip çekimini öncelikle Kadıköy"deki Süreyya Operası"nda çekmek isteyen sayın Yeşim Salkım"ın bu isteği acaba ne tür bir gerekçe ile reddedilmiştir?"

    TARİFE BELLİ

    Adalar'ın 1984'ten beri sit alanı ilan edildiği belirtilen açıklamada; "Film vb. benzeri çekimler için Adalar"ı tercih eden yapımcılar, teknik ekipmanlarını ve araçlarını nakletmek için çıkartma gemileri kullanılmaktadır. Belediyemize ait çıkartma gemileri de bu nakil işlemleri için doğal olarak bir ücret talep etmektedirler. Ayrıca, Adalar"da bugüne dek yapılan bu tür çekimlerde ister özel sektör ister kamu kuruluşu olsun tarifede belirtilen bu ücretler alınmıştır ve alınması da zorunluluktur. Durum böyle iken, sayın Yeşim Salkım"ın hem "miktarın hiç önemi yok" demesini hem de "küplere binmesini" anlamak mümkün değildir." ifadelerine yer verildi.

    SÖZLERİNİ DÜZELTSİN

    Basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı; "Adalar Belediyesi"nin bu uygulamasını "tek kelimeyle terbiyesizlik" olarak niteleyen sayın Yeşim Salkım"ın, Anayasal bir kamu kuruluşu olan Adalar Belediyesi"ne sarf ettiği belirtilen bu sözleri düzelteceğini umuyoruz. Aksi takdirde her türlü hukuki girişimlere başlanacağının bilinmesini isteriz."




    Adalar'dan Salkım'a 'sözlerini düzelt' uyarısı Yorumları