'Yumurtalı' protestoya destek yürüyüşü   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-16-2010 (16:56)   Son Mesaj: 12-16-2010 (16:56)    Cevap: 0    Gösterim: 459  

    12-16-2010

    'Yumurtalı' protestoya destek yürüyüşü

    'Yumurtalı' protestoya destek yürüyüşü


    Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Kolektifi üyeleri, Ankara Üniversitesinde ''yumurtalı'' protesto yapan öğrenciler için destek yürüyüşü yaptı.

    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan yaklaşık 50 öğrenci, ellerindeki döviz ve pankartlar ile Rektörlük binasına kadar yürüdü.
    Üzerinde yumurta resmi bulunan tişörtler giyen öğrenciler, çeşitli sloganlar attı.

    Rektörlük binası önünde öğrenciler adına basın açıklamasını okuyan Anıl Özyıldız, ''Yumurtanın yarattığı etkiden çekinmiş olacaklar ki Egemen Bağış'ın ceketini yumurta ile kirletenlere 2 yıla kadar hapis cezası istenmekte. Yumurta atma eylemlerine de ağır cezalar verilmesi yönünde kanunlar için kollar sıvandı'' dedi.

    Üniversite öğrencilerine söz hakkı verilmediğini, salonlara dahi girmelerine engel olunduğunu öne süren Özyıldız, şöyle devam etti:

    ''Söz hakkı alan üniversiteliler ise daha konuşmaya başlamadan, özel güvenlikler veya polisler tarafından yaka paça salonlardan dışarı çıkarılmaktadır. Bütün bu gerçekler ortadayken Mülkiye'de karşılaştığı protesto sonrasında Burhan Kuzu, mağdur edebiyatı yapmaktadır. Bizler parasız eğitim isteyen üniversiteliler olarak bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Bunun için de yumurtalarımızla daha fazla ceket kirleteceğiz.''

    Öğrenciler, basın açıklamasının ardından dağıldı.




    'Yumurtalı' protestoya destek yürüyüşü Yorumları