Yıldırım: Gemiyi görün katliama şahit oldun   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-16-2010 (14:58)   Son Mesaj: 12-16-2010 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 558  

    12-16-2010

    Yıldırım: Gemiyi görün katliama şahit oldun

    Yıldırım: Gemiyi görün katliama şahit oldun


    Mavi Marmara’yı karşılama hazırlıklarını anlatan İHH Başkanı Bülent Yıldırım,
    "İsrail vahşetini bütün dünyaya göstereceğiz" dedi. Yıldırım


    Kemal Gümüş'ün haberi

    Mavi Marmara, terör devleti İsrail"in Dökme Kurşun operasyonuyla Gazze"de 1500 sivili katledişinin yıldönümünde görkemli bir karşılamayla İstanbul"a geliyor. Sarayburnu"na 26 Aralık"ta gelecek olan Mavi Marmara gemisinin karşılama törenine Gazze"nin özgürlüğüne inanan herkesi beklediklerini belirten İHH Başkanı Bülent Yıldırım, "Bir hafta boyunca sergilenecek Mavi Marmara, İsrail barbarlığının sembolüdür. Gemiyi gören herkes, İsrail"in uyguladığı insanlık dışı katliama şahit olur" dedi.

    Türkiye ile İsrail arasında tazminat ve özür pazarlıkları devam ederken Mavi Marmara aktivistleri, yüreği Gazze"de ve Filistin"de olan onbinlerle birlikte anlamlı bir karşılamaya hazırlanıyor.
    26 Aralık 2010 tarihinde İstanbul Sarayburnu"nda düzenlenecek Mavi Marmara gemisini karşılama törenine katılım için Türkiye"nin birçok ilinden otobüsler kalkacak. Yaklaşık 50 ülkeden aktivistler gemiyi karşılama törenine katılacak.

    İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen karşılama törenine bakanlar, milletvekilleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazeteciler, yazarlar, sanatçılar ve aktivistler katılıyor. Mavi Marmara"nın gelişi için yapılan hazırlıkları Akit"e anlatan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, özgürlük sembolü olan Mavi Marmara"nın tamiratının bittiğini ve çok zor şartlarda tekrar yürür hale getirildiğini söyledi.

    HER ŞEHİDİN ANISINA BİR TEKNE

    Mavi Marmara Gemisi"nin İsrailliler tarafından saldırıdan sonra daha da tahrip edildiğini anlatan Bülent Yıldırım, "Her tarafı tamamen harabeye çevrilmişti. Özellikle gemiye zarar vermek için çok uğraşmışlar. Motorlarının içinden parça almışlar veya motorlara ciddi zarar verdirecek parçalar koymuşlardı. Bunları tamir etmek çok maliyetli ve zor oldu. Çanakkale"den ayın 25"inde hareket edecek" dedi.

    Gemiye yine mavi Marmara aktivistleri ile şehid aileleri ve gazetecilerin bineceğini belirten Yıldırım, "Gemi Çanakkale"den İstanbul"a gelinceye kadar sürekli canlı yayın yapılacak. Sarayburnu"nda da büyük bir karşılama töreni düzenlenecek. Bu karşılama tarihi bir karşılama olacak. 100"e yakın motor da boğazda Mavi Marmara"yı karşılayacak. Bu motorlardan 9 tanesi şehidlerimizin resimleriyle donatılacak. Her biri bir şehidi temsilen Mavi Marmara"ya refakat edecekler. Bütün dünyaya şehidlerimize her zaman sahip çıktığımızı ve onların uğruna hayatlarını feda ettikleri ideallerinin takipçisi olduğumuzu göstereceğiz" ifadelerini kullandı.

    Geminin hiçbir yerine dokunmadıklarını anlatan Yıldırım, sadece geminin tekrar yürür hale gelebilmesi için gerekli tamiratı yaptıklarını, bunun dışında vahşetin bütün izlerinin hâlâ olduğu gibi durduğunu söyledi.

    "Geminin her tarafı kurşun izleriyle dolu" sözleriyle İsrail vahşetinin hâlâ durduğunu vurgulayan Yıldırım, "Her taraf kurşunlanmış ve kırılmış. Bundan öte, gemide Filistinli kız çocuklarının resimleri üzerine çizdikleri resimler ve yazılar var. Bunu Filistin"de baskın yaptıkları evlerde de yapıyorlar. Bu gemiye binen herkes İsrail"in ne kadar ahlaksız ve barbar olduğunu bir kez daha görecektir" dedi.

    MAVİ MARMARA BİR HAFTA BOYUNCA İSTANBUL"DA

    Mavi Marmara gemisinin Sarayburnu"nda bir hafta demirleyeceğini anlatan İHH Başkanı Yıldırım, bir hafta boyunca isteyen herkesin gemiyi ziyaret edebileceğini söyledi. Geminin geleceği ilk gün ziyarete açık olmayacağını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti: "İlk günün yoğunluğunun ardından bir hafta boyunca halkımız Mavi Marmara"da yaşanan vahşeti görebilecek. Kim nerede şehid oldu, kim nerede duruyordu o an olup bitenler hakkında detaylı bilgi sahibi olabilecekler."

    Mavi Marmara gemisi 22 Mayıs 2010 tarihinde Sarayburnu"ndan Filistin"e uğurlanmıştı. Ancak Akdeniz"de uluslar arası sularda Gazze"ye doğru seyrederken 31 Mayıs 2010 gecesi İsrail askerlerinin kanlı saldırılarına maruz kalmıştı. Saldırıda 9 Türkiye vatandaşı hayatını kaybetmiş, 50"yi aşkın insani yardım gönüllüsü yaralanmıştı.

    9 Müslüman"ın şehid verildiği Mavi Marmara için yaptıkları hazırlıkları arkadaşımız Kemal Gümüş"e anlatan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara"nın liman liman dolaşıp İsrail vahşetini bütün dünyaya göstereceğini söyledi.

    Yeni Akit




    Yıldırım: Gemiyi görün katliama şahit oldun Yorumları