Kılıçdaroğlu: Atalay bazı belgeleri sakladı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-16-2010 (13:37)   Son Mesaj: 12-16-2010 (13:37)    Cevap: 0    Gösterim: 566  

    12-16-2010

    Kılıçdaroğlu: Atalay bazı belgeleri sakladı

    Kılıçdaroğlu: Atalay bazı belgeleri sakladı


    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarına ilişkin basına açıkladığı belgeler arasında bazı belgeleri basından sakladığını iddia etti.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın, Kayseri'deki yolsuzluk iddialarına ilişkin basına açıkladığı belgeler arasında Vali Vekili İbrahim Yurdakul'un imzasının bulunduğu belgenin olmadığını, çünkü bu bölgenin rüşvete dikkat çeker nitelikte olduğunu öne sürdü.
    Kılıçdaroğlu, yazılı açıklamasında, Atalay'ı söz konusu belgeyi açıklamaya çağırarak, ''İçişleri Bakanı Beşir Atalay Kayseri'de örtbas edilmek istenen yolsuzlukla ilgili açıklamalar yaparken belgeler de dağıttı. Peki Vali Vekili Yurdakul imzalı yazıyı medyaya neden dağıtmadı? Çünkü o belge rüşvete dikkat çekiyor'' ifadesini kullandı.

    Açıklamada ayrıca, Vali Vekili Yurdakul'un imzasının bulunduğu belgenin, CHP'nin internet sitesinde 3 numaralı belge olarak yer aldığı belirtilerek, şöyle denildi:

    ''Belgeye göre, Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul, Kayseri belediyesi ile ilintili yolsuzluk konusunda İçişleri Bakanlığına bir yazı göndermiş ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki ile diğer belediye görevlilerine isnad edilen suçun, Türk Ceza Kanununun 252. maddesinde tanımı yapılan rüşvet suçunu oluşturduğunu belirtmiş.

    Kayseri Vali Vekili İbrahim Yurdakul'un '... 3628 sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanununun 17. maddesi kapsamında değerlendirilmesinin uygun olacağı kanaati ile...' bakanlığa gönderdiği yazı, Bakan Atalay'ın medyaya dağıttığı belgeler arasında yok. Bu belge gereği için 21 Ağustos 2007 tarih ve 835 sayılı yazı bakanlığa ekindeki rapor ile gönderiliyor.''




    Kılıçdaroğlu: Atalay bazı belgeleri sakladı Yorumları