Kartalkaya'da kar kalınlığı 90 santimetre oldu   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-16-2010 (12:54)   Son Mesaj: 12-16-2010 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 534  

    12-16-2010

    Kartalkaya'da kar kalınlığı 90 santimetre oldu

    Kartalkaya'da kar kalınlığı 90 santimetre oldu


    Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da kar kalınlığı 90 santimetreye ulaştı.

    Kayak merkezi Kartalkaya'da, bir haftadır aralıklarla etkili olan kar yağışının ardından, kar kalınlığı 90 santimetre olarak ölçüldü.
    Kar kalınlığının istenilen seviyeye ulaşmasının ardından, kayak merkezinde bulunan oteller kayak sezonunu açtı.

    Kartalkaya'da bulunan Kartal, Grand Kartal ve Dorukkaya otellerine ait toplam 32 pist bulunuyor. Toplam uzunluğu 43 kilometre olan pistlerde, 19 lift ile hizmet veriliyor.

    Kartalkaya'da bulunan Grand Kartal Otelin Genel Müdürü Yusuf Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sezon öncesinde tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, ''Tatilcilerin iyi bir kayak sezonu geçirebilmeleri ve Kartalkaya'da doyasıya eğlenmeleri için her türlü hazırlığı yaptık. Otel içerisinde bir çok değişiklik yaptık, pistlerimizi yeniledik. Kayak sezonunun açılmasıyla birlikte rezervasyonlar yapılmaya başladı'' dedi.

    Bolu Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklıklarının gün içerisinde 6 derece olacağını, en düşük sıcaklığın da eksi 2 olarak ölçüldüğünü bildirdi.

    Bolu kent merkezinde pazar gününe kadar sağanak yağış beklendiğini ifade eden yetkililer, yüksek kesimlerde ise yağışın, karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağını kaydetti.




    Kartalkaya'da kar kalınlığı 90 santimetre oldu Yorumları