Manavgat'ta yağmur: Otelleri su bastı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-16-2010 (11:56)   Son Mesaj: 12-16-2010 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 600  

    12-16-2010

    Manavgat'ta yağmur: Otelleri su bastı

    Manavgat'ta yağmur: Otelleri su bastı


    Antalya'nın Manavgat ilçesindeki şiddetli yağışların ardından Ilıca ve Evrenseki derelerinin taşması sonucu, bir bölümü inşaat halinde, diğerleri kış sezonu dolayısıyla kapalı olan 10'a yakın 5 yıldızlı otelin bahçesini ve alt katlarını su bastı.

    Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derelerin taşması sonucu inşaatı süren bazı otellerin bahçe ve alt katlarına su girdiğini, inşaatlarda çalışan işçilerin, yöredeki belde belediyelerinin itfaiye araçlarıyla Antalya İl Afet Komitesinin iki ayrı ekibi tarafından tahliye edildiklerini bildirdi.
    Türkoğlu, Kalemler köyü yakınlarında mahsur kalan iki çobanın da kurtarıldığını belirtti. Türkoğlu, çok sayıda turistik tesisinin bulunduğu, Kumköy, Evrenseki, Çolaklı, Ilıca ve Gündoğdu beldelerinin birbirine bağlayan ''Turizm Yolu''nun da Ilıca ve Evrenseki derelerinin taşması sonucu trafiğe kapatıldığını söyledi.

    Hocalar köyü yolunun ise sular altında kalması nedeniyle kapatıldığına dikkati çeken Türkoğlu, sabah saatlerinde taşımalı eğitim yöntemiyle Gündoğdu beldesindeki okula gelecek olan Hocalar köyünde yaşayan öğrencilerin okullarına gidemediklerini kaydetti.

    Kaymakam Türkoğlu, sabah saatlerinden itibaren sular altında kalan bölgelerde incelemelerde bulundu ve ilgililerden bilgi aldı.




    Manavgat'ta yağmur: Otelleri su bastı Yorumları