Cemal: 68 kuşağı kendini kullandırdı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-15-2010 (18:17)   Son Mesaj: 12-15-2010 (18:17)    Cevap: 0    Gösterim: 440  

    12-15-2010

    Cemal: 68 kuşağı kendini kullandırdı

    Cemal: 68 kuşağı kendini kullandırdı


    Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan İstanbul Şehir Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşan Milliyet Gazetesi Yazarı Hasan Cemal, 68’lerden bugüne kendisinin ve Türkiye siyasetinin dönüşümünü anlattı.

    İstanbul Şehir Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü'nün düzenlediği "Türkiye'yi Tartışmak" Konuşma Serisi"nin ilk konuğu Milliyet Gazetesi Yazarı Hasan Cemal oldu. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Hasan Cemal, 68'lerden günümüze kendisinin ve Türkiye siyasetinin dönüşümünü anlattı.
    DARBE İSTEYENLER KULLANDI

    68 kuşağının kurulu düzene karşı kafa tutan bir gençlik hareketi olduğunu anlatan Cemal, "O yıllarda gençler daha iyi bir düzen, daha çok demakrosi ve özgürlük için başkaldırıyorlardı. Bu pencereden bakınca haklıydılar. Ama 68 gençliğinin bir kesimi kendini bilerek kullandırdı. Askeri kışkırtarak darbe yapmak isteyenlere kullandırdı" dedi.

    O yıllarda dünyanın her yerinde gençlik hareketlerinin olduğunu anlatan Cemal, "Şu bir gerçek ki Batılı ülkeler o yıllarda gençlere bizde olduğu kadar hoyrat davranmadı, şiddete başvurmadı. Aksine gençlere daha tahammüllü davrandılar "diye konuştu.

    O yıllardan bugüne çok şeyin değiştiğini kaydeden Cemal şunları söyledi: "Ben de değiştim. Hatta nasıl ve neden değiştiğimi kitap yazarak anlattım. Bugün geldiğimiz noktada yaşanan öğrenci olaylarını ise şöyle değerlendiriyorum. Gençliğin tepkisini, heyecanını anlıyorum. Polisin bu gençlere karşı bu kadar şiddetli ve acımasız davranmasını hakikaten protesto ediyorum. Ancak konuşmacıları susturmanın da doğru olmadığını düşünüyorum."




    Cemal: 68 kuşağı kendini kullandırdı Yorumları