Konya'da sağanak yağış: 100 ev su altında   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-15-2010 (17:57)   Son Mesaj: 12-15-2010 (17:57)    Cevap: 0    Gösterim: 476  

    12-15-2010

    Konya'da sağanak yağış: 100 ev su altında

    Konya'da sağanak yağış: 100 ev su altında


    Konya'nın Bozkır ilçesindeki Çarşamba Çayı'nın sağanak nedeniyle taşması sonucu yaklaşık 100 ev ve iş yeri ile çok sayıda tarlanın sular altında kaldığı öğrenildi.

    Bozkır Kaymakamı Hamdullah Suphi Özgödek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe merkezinden geçen Çarşamba Çayı'nın önceki gün akşamdan itibaren etkili olan sağanak ve kar sularının erimesiyle dün taştığını, ilçe merkezi ile ilçeye bağlı Dere beldesinde yaklaşık 100 ev ve iş yeri ile çok sayıda tarlayı su bastığını söyledi.
    Özgödek, ön hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

    Devlet Su İşleri (DSİ), Konya İl Özel İdaresi, Konya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (KOSKİ) ve itfaiye ekiplerinin suyun tahliyesi için özverili şekilde çalıştığını vurgulayan Özgödek, ''Ev ve iş yerlerindeki suyu büyük oranda temizledik. Vatandaşlarımız geceyi evlerinde geçirebilecek'' dedi.

    Özgödek, ilçeye yeniden elektrik verilmeye başlandığını, altyapı ile ilgili hasar tespit çalışmalarının da devam ettiğini kaydetti.

    Konya'nın Bozkır ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Çarşamba Çayı dün gece taşmış, ilçe merkezindeki Demirasaf Mahallesi ile ilçeye bağlı Dere beldesindeki çok sayıda ev, iş yeri ve tarlayı su basmıştı.




    Konya'da sağanak yağış: 100 ev su altında Yorumları