Öğrenciler 3 yöneticiyi açığa aldırdı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-15-2010 (17:49)   Son Mesaj: 12-15-2010 (17:49)    Cevap: 0    Gösterim: 452  

    12-15-2010

    Öğrenciler 3 yöneticiyi açığa aldırdı

    Öğrenciler 3 yöneticiyi açığa aldırdı


    Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde ilköğretim okulunda okuyan öğrencilerin şikayeti üzerine okulda incelemelerde bulunan Kaymakam Ramazan Yıldırım, 3 okul yöneticisinin açığa alınması talimatını verdi.

    Kenan Evren İlköğretim Okulu"nda eğitim gören 50"ye yakın öğrenci, okulda, suların akmadığı ve kaloriferin yanmadığı gibi çeşitli sorunları Kaymakam Yıldırım"a iletti.
    Öğrencileri dinleyen Kaymakam Yıldırım, daha sonra okulda incelemelerde bulundu.

    İncelemelerin ardından açıklama yapan Kaymakam Yıldırım, okulda çok kötü şartlarda eğitim ve öğretim verildiğini belirtti.

    Okulda yaşananlar karşısında çok üzüldüğünü kaydeden Yıldırım, şunları söyledi.

    "Kenan Evren İlköğretim Okulu"nda öğrenim gören öğrencilerimiz, sorunlarını bana ilettiler. Sorunu dinledikten sonra okula giderek, durumu yerinde inceledim. Bu okulda çok kötü şartlarda eğitim ve öğretim veriliyor. Öğrencilerimizin bana anlattığı sorunlarından daha fazlasını gördüm. Doğrusu çok üzüldüm. Öğrencilerin şikayeti yerine idarecilerin görevlerini yapmasını beklerdim. Ancak, gördüğüm manzara karşısında ihmalleri bulunan müdür ve yardımcılarının açığa alınması için talimat verdim. Bu konuya duyarsız kalmamız imkansızdır. Okulun fiziki koşullarının da yetersiz olduğunu gördüm. Bu konuda üzerimize düşen desteği vereceğiz. Ne gerekiyorsa yapacağız. Bu şartlarda eğitim öğretim verilemez."

    Yıldırım, öğrencilerin kendisine, yaklaşık 1 aydır su akmadığı için tuvalet ihtiyaçlarını evde giderdiklerini anlattıklarını bildirdi.

    İlçe Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir de Kaymakam Yıldırım"ın talimatının ardından okula gittiğini belirterek, "Bu güne kadar bize konuyla ilgili bir şikayet iletilmediği için işlem yapmadık. Şuanda kalorifer yanıyor. Okulun genel durumu hakkında hazırlayacağımız raporu Kaymakamlığa sunacağız" diye konuştu.

    Tekdemir, açığa alınan müdür Bahri A., yardımcıları Cihan Ç. ve Selami A"nın yerine idarecilerin atanması için Diyarbakır Milli Eğitim Müdürlüğüne yazı yazdıklarını kaydetti.




    Öğrenciler 3 yöneticiyi açığa aldırdı Yorumları