İlaç niyetine çiğ hamsi yiyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-15-2010 (15:07)   Son Mesaj: 12-15-2010 (15:07)    Cevap: 0    Gösterim: 952  

    12-15-2010

    İlaç niyetine çiğ hamsi yiyor

    İlaç niyetine çiğ hamsi yiyor


    Hamsinin faydalannı çiğ hamsi yiyerek anlatan Balıkçı Kenan, "İlaç niyetine yiyorum, fakir gıdası değil, akıl gıdası bu, zekayı geliştirir" dedi.

    Ekmeğinden pilavına, buğulamasından ızgarasına, tatlısından, turşusuna kadar türlü şekillerde hazırlanıp tüketilen hamsi, zengin protein deposu olmasının yanı sıra bol miktarda iyot içerdiği için zeka gelişimi açısından faydalı bir besin olarak gösteriliyor.
    Uzmanlar, kış mevsiminde sofraların baş tacı olan hamsinin faydalarını saymakla bitiremiyor. Kentin ünlü balıkçısı Kenan Balcı da, hamsinin faydalarını ilginç bir yöntemle anlattı.

    'BOL BOL TÜKETİN'
    Balcı, hamsiyi çiğ çiğ yiyerek hamsinin ne kadar sağlıklı olduğunu göstermek istedi. Çiğ hamsi yiyen Balcı, "ilaç niyetine yiyorum. Hamsi fakir gıdası değil, fikir gıdasıdır. Bütün faydalarının yanında zekayı da geliştirir. Vatandaşlarımız hamsinin tazesini yemek istiyorlarsa, bu mevsimde bol bol tüketsinler" dedi. Balıkçı Kenan, bu sene hamsinin bol olduğunu müjdeleyerek "İnşallah böyle devam eder" diye konuştu.

    HT İstanbul




    İlaç niyetine çiğ hamsi yiyor Yorumları