Erciyes Dağı yeni yıl sezonuna hazır   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-15-2010 (10:54)   Son Mesaj: 12-15-2010 (10:54)    Cevap: 0    Gösterim: 450  

    12-15-2010

    Erciyes Dağı yeni yıl sezonuna hazır

    Erciyes Dağı yeni yıl sezonuna hazır


    Türkiye'nin gözde kayak merkezlerinden biri olan Erciyes'te kar kalınlığı 117 santimetreye çıktı. Üç gündür aralıksız olarak devam eden kar yağışıyla birlikte sezonu da açan Erciyes'te turizmcilerin yüzü gülüyor.

    Gençlik Spor İl Müdürlüğü kayak hocası Veysel Değirmenci, zirveye yaklaştıkça kar kalınlığının 1,5 metreyi geçtiğini söyledi.

    Kayak merkezindeki kar kalınlığının 117 santimetre olduğunu yukarılara çıkıldıkça kar kalınlığının arttığını belirten

    Gençlik Spor İl Müdürlüğü kayak hocası Veysel Değirmenci, zirveye yaklaştıkça kar kalınlığının 1,5 metreyi geçtiğini söyledi.

    Erciyes'in son yılların en iyi kar yağışını aldığını belirten Değirmenci, önceki yıllarda yılbaşında kar olmaması nedeniyle sezonu açamadıklarını hatırlattı.

    Bu yıl kar yağışının erken ve etkili başladığını kaydeden Değirmenci, şu anda sadece kayak merkezindeki kar kalınlığının 117 santimetreye ulaştığını ve hafta sonunu ciddi bir talep olmasını beklediklerini vurguladı.

    Anadolu'daki kayak merkezleri arasında şu an itibariyle en fazla kara Erciyes Kayak Merkezi'nin sahip olduğunu belirten Değirmenci, meteorolojiden alınan bilgiye göre yağışların hafta sonuna kadar devam edeceğini ve kar kalınlığının daha da artmasını ümit ettiklerini dile getirdi.

    Kayak merkezlerinin ayakta kalabilmesi için karın şart olduğunu ifade eden Değirmenci, bu yıl Erciyes'in kara doymasını beklediklerini sözlerine




    Erciyes Dağı yeni yıl sezonuna hazır Yorumları