CNN International'in Türkiye programı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-14-2010 (18:58)   Son Mesaj: 12-14-2010 (18:58)    Cevap: 0    Gösterim: 436  

    12-14-2010

    CNN International'in Türkiye programı

    CNN International'in Türkiye programı


    Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ABD'nin CNN International kanalında yayımlanan "i-List" programında Türkiye'nin tanıtılmasının ülke turizmi için çok önemli olduğunu belirtti.

    Bakan Günay, kanalda hafta başından beri yayımlanan "i-List" programında bu ay Türkiye'nin tanıtılmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Bu program vesilesiyle, sıcak iklim ve insanımızı tanımak, ülkemizin tarih ve doğa güzelliklerini görmek, kültürümüzü keşfetmek üzere şimdiye kadar gelmeyenleri de özellikle davet etmek istiyorum" dedi.
    "Türkiye'nin dünyanın en çok ziyaret edilen 7. turist destinasyonu olduğunu, yıllık yabancı ziyaretçi sayısının da 27 milyonu aştığını belirten Günay, bu rakamın her yıl dünya ortalamasının üzerinde bir hızla büyüdüğünü anlattı.

    Bakan Günay, Türkiye'nin turizm alanındaki başarısında doğal güzelliğinin, tertemiz sahillerinin ve 10 bin yılı aşan tarihi ve kültürel varlığının öneminin büyük olduğunu vurgulayarak, bu varlığın turizm ürününe çevrilmesinin, korunmasının, sergilenmesi ve tanıtılmasının başarının altında yatan esas unsur olduğunu belirtti.

    Günay sözlerini, "Türkiye'yi ziyaret edenler tekrar gelmeye devam etmektedirler. Bu program vesilesiyle, sıcak iklim ve insanımızı tanımak, ülkemizin tarih ve doğa güzelliklerini görmek ve kültürümüzü keşfetmek üzere şimdiye kadar gelmeyenleri de özellikle davet etmek istiyorum" diye tamamladı.

    Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü (KDK) Genel Koordinatörü İbrahim Kalın da "i-List on Turkey" programının ve "Türkiye Yükseliyor" sloganının, Türkiye'nin yükselen profilini doğruladığını söyledi.

    KDK olarak başından beri program sürecini takip ettiklerini belirten Kalın, "Türkiye'nin son derece zengin ve çok boyutlu bir hikayesi var. Bu hikayenin dünya kamuoyuna doğru ve etkili bir şekilde aktarılması, dış politika vizyonumuzun önemli ayaklarından biridir" diye konuştu.

    Kalın, bu program vesilesiyle "Türkiye'nin genç, dinamik, kozmopolit, milli değerlere bağlı, ama küresel bakış açısına sahip yeni vizyonunun doğulu, batılı kamuoyuna ulaştırılacağını" kaydetti.

    CNN International kanalında 13 Aralıkta başlayan ve bir hafta boyunca devam edecek olan "i-List Turkey" programında, Türkiye'nin ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda ilgi çekici yönleri anlatılıyor. Kanalın deneyimli sunucusu Zain Verjee İstanbul'da politika, iş, spor ve müzik dünyasından konuklarıyla canlı röportajlar yaparken, Türkiye'deki farklı yaşam tarzı ve ticari konularını ise CNN muhabiri Muhammed Jamjoom ekrana taşıyor.

    Amerikan CNN televizyonunun "Dünyayı i-List ile gezin" sloganıyla yayımlanan serisinde her ay faklı bir ülke tanıtılıyor. "i-List Türkiye", bu yıl yayımlanan ve aralarında Fransa, Bahreyn, Makedonya ve Polonya'nın da bulunduğu ülke profillerinin sekizinci ayağını oluşturuyor.




    CNN International'in Türkiye programı Yorumları