Malatya'da fırtına elektrik direklerini yıktı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-14-2010 (14:57)   Son Mesaj: 12-14-2010 (14:57)    Cevap: 0    Gösterim: 454  

    12-14-2010

    Malatya'da fırtına elektrik direklerini yıktı

    Malatya'da fırtına elektrik direklerini yıktı


    Malatya'da kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan TEDAŞ görevlilerini karayolları ekipleri kurtardı. Şiddetli fırtına nedeniyle elektrik direkleri yıkıldı, teller koptu. Malatya'da 37 köy yolu kapandı.

    Pütürge ilçesi karayolu üzerindeki bin 900 rakımlı Kubbedağı Hırsıztaşı mevkiinde, şiddetli fırtına nedeniyle elektrik direkleri kırıldı, teller koptu. Tamir için sözü edilen bölgeye giden TEDAŞ ekipleri, yolda kar ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Mahsur kalan TEDAŞ görevlilerini, karayolları greyderleri yolu açıp kurtardı.
    Kar ve tipi nedeniyle mahsur kalan TEDAŞ görevlileri, bu bölgede her kış döneminde sorun yaşandığını belirtip, "Elektrik telleri yer altına alınınca bu bölgedeki sorun giderilir"ifadelirini kullandılar.

    Şiddetli fırtına nedeniyle elektrik direklerinin kırılıp, tellerin kopmasından dolayı Pütürge ilçesinde elektrik kesintisi yaşanırken, daha sonra TEDAŞ görevlilerinin çalışmasıyla ilçeye elektrik verildiği ifade edildi.

    MALATYA'DA 37 KÖY YOLU KAR'DAN KAPALI

    Diğer yandan, kar nedeniyle Malatya'nın Pütürge ilçesinde 13, Kuluncak ilçesinde 8, Akçadağ'da 6, Doğanyol'da 3, merkez, Arguvan ve Yeşilyurt'ta 2'şer, Hekimhan'da 1 olmak üzere toplam 37 köy yolunun merkez ile irtibatlarının kesik olduğu öğrenildi.

    İl Özel İdaresi ekiplerinin kar'dan dolayı kapanan köy yollarını açmak için çalışmaları sürdürdükleri kaydedildi.




    Malatya'da fırtına elektrik direklerini yıktı Yorumları