Metin Şentürk anchormanliği sevdi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-14-2010 (11:17)   Son Mesaj: 12-14-2010 (11:17)    Cevap: 0    Gösterim: 593  

    12-14-2010

    Metin Şentürk anchormanliği sevdi

    Metin Şentürk anchormanliği sevdi


    Sıra dışı çıkışlarıyla gündeme gelen görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, özel bir televizyon kanalında başladığı haber spikerliği ile akranlarına taş çıkarttı.

    VOLKAN KAYALAR'ın haberi
    Konuyla ilgili İhlas Haber Ajansı (İHA) Muhabirinin sorularını yanıtlayan Metin Şentürk, son bir haftasını değerlendirdi. Şenhtürk, "Bir kere yaptığımız her işte olduğu gibi bu işte de başarılı olacağımıza olan inancım tam. Değişik bir şey, zor. Herkesin promterden okuduğu şeyi sen kafanı promterin yerine koyarak yapmak zorundasın. Ama şimdilik çok iyi gidiyor. Bir haftaya bitirdik. Hem eleştiriler çok olumlu, seyirciye geçen elektrikte güzel. Bu sürece bağlı bir şey, böyle giderse devam edecek" dedi.

    Görmeden haber sunmak zor mu ? şeklindeki bir soru üzerine Şentürk, "Görünüşte zor ama ben ilk, orta, lise ve üniversite yıllarımda ezbere dayalı bir eğitim gördüm. Benim ezberim ve hafızam çok iyi. Biraz zor ama kendi hafızamla idare ediyorum. Çok çalışıyorum, erken geliyorum. Benim yayınım 19.10 sıralarında başlıyor, ben buraya 16.00'da geliyorum. Geç kalsam bile arabadan internete bağlanarak haberleri alıyorum. Arabada çalışıyorum. Burada kayıt cihazım var. Defalarca dinliyorum ve burada Havva adında bir yardımcım var. Benimle birlikte haber sürecini takip ediyor. Elindeki notlarla birlikte en az 1.5 saat çalışıyoruz. zaten" diye konuştu.

    Haberciliğin çok heyecanlı olduğunu ifade eden Şentürk, "Şarkı söyleyerek yaptığımız programlara benzemiyor. Bu birazcık daha stresli ve daha yoğun, daha ayrıcalıklı ve daha özel. Bu yüzden çok sevdim ben bu işi" dedi.

    Kendinize örnek aldığınız bir spiker var mı? sorusuna ise "Çok iyi anchormanlerimiz var. Ben Uğur Dündar, Mehmet Ali Birand ve Ali Kırca'yı çok seviyorum. Bunlar çok önemli insanlar. Ben onları hep dinliyordum. Bugünde onları dinlemenin yararını gördüm. Bundan sonra da onları izlemenin yararlarını göreceğim" diye yanıtladı.




    Metin Şentürk anchormanliği sevdi Yorumları