Beyşehir gölüne kamyonla kar taşınıyor   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-14-2010 (10:57)   Son Mesaj: 12-14-2010 (10:57)    Cevap: 0    Gösterim: 436  

    12-14-2010

    Beyşehir gölüne kamyonla kar taşınıyor

    Beyşehir gölüne kamyonla kar taşınıyor


    Kış mevsimine girilirken su seviyesi düşen Konya'daki Beyşehir Gölü'ne, ilçe merkezinde biriken karlarla takviye yapılıyor.

    İlçede etkili olan ve bazı kesimlerde 30 santim yüksekliğe ulaşan kar, Beyşehir Belediyesi tarafından toplanarak, kamyonlarla göl kenarındaki değişik noktalara dökülüyor.
    Beyşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Memiş Kunt, yaptığı açıklamada, su seviyesi bu yılın en düşük değerlerine ulaşan Beyşehir Gölü'nün bahar ve kış döneminde yağacak kar ve yağmur sularını beklediğini söyledi.

    Şehir merkezindeki biriken karı, iş makineleri ve kamyonlarla toplayıp göl kenarına döktüklerini ifade eden Kunt, ''Böylece Göl ile karın buluşmasını, coşmasını sağlıyoruz. Ayrıca, ilçe merkezindeki kar yığınlarının gece gündüz demeden yapılan bu çalışmalarla temizlenmesi ile trafik akışında da bir rahatlama sağlıyoruz. Eriyen kar suları da kanalizasyon sularına karışacağına, göle gitmiş oluyor. Daha faydalı oluyor'' dedi.

    Kunt, uygulamanın kar yağışı olduğu sürece devam edeceğini sözlerine ekledi.




    Beyşehir gölüne kamyonla kar taşınıyor Yorumları