Mahsur kalan 2 bin 500 küçükbaş şehre indirildi   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-13-2010 (23:58)   Son Mesaj: 12-13-2010 (23:58)    Cevap: 0    Gösterim: 425  

    12-13-2010

    Mahsur kalan 2 bin 500 küçükbaş şehre indirildi

    Mahsur kalan 2 bin 500 küçükbaş şehre indirildi


    Hakkari'nin Berçelan Yaylası'nda mahsur kalan ve kurtarılarak Konak köyüne ulaştırılan 2 bin 500 küçükbaş hayvan, hava şartlarının elverişli olmasıyla şehre getirildi.

    Önceki gün, şehirden yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta bulunan 3 bin 500 rakımdaki Bercelan Yaylası'nda, yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle 2 bin 500 küçükbaş hayvana çobanlık yapan İsa Bozan, Sedat Bozan, İdris Aksu ve Mehmet Yiğit mahsur kalmıştı. Zor durumda kalan çobanlar, şehirdeki yakınlarını arayarak yardım talebinde bulunmuşlardı.

    Hakkari'den yola çıkan 9 kişi, çobanları ve beraberindeki hayvanları kurtararak Berçelan Yaylası Konak köyüne ulaştırdı. Daha sonra şehre doğru yaya olarak yola koyulan 9 kişi, Sedeş mevkiinde kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. Ailelerini arayan vatandaşlar, ölümle burun buruna kaldıklarını belirterek yardım çağrısında bulundular. Belediye Başkanlığı ile İl Sivil Savunma Müdürlüğü'ne giden aileler, yardım istediler. Bunun üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Metin Kazandıoğlu, 2 iş makinesi ve 8 kişilik ekibi ve İl Sivil Savunma Müdürlüğü ise 2 aracı ve 4 kişilik ekibiyle yola koydu. İş makinelerinin önde yolu açmasıyla birlikte 2 saatlik bir yolculuktan sonra bölgeye ulaşıldı. Oldukça korktukları görünen, yüzleri ve kaşları buz tutan vatandaşlar, kendilerini kurtaran ekiplere teşekkür etti.
    HAVALAR DÜZELDİ HAYVAN SÜRÜSÜ ŞEHRE ULAŞTIRILDI
    Zorlu bir çalışma sonrası kurtarılan ve Konak köyüne ulaştırılan 2 bin 500 koyun, havaların düzelmesi ve Hakkari Belediye Başkanlığı tarafında yolun açılmasıyla birlikte sahipleri tarafında şehre getirildi. Akşam saatlerinde Yeni Mahalleye ulaştırılan hayvan sürüsü, burada gruplar halinde seçilerek sahiplerine teslim edildi




    Mahsur kalan 2 bin 500 küçükbaş şehre indirildi Yorumları