Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu yine yakaladı!   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-13-2010 (23:34)   Son Mesaj: 12-13-2010 (23:34)    Cevap: 0    Gösterim: 550  

    12-13-2010

    Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu yine yakaladı!

    Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu yine yakaladı!


    2011 yılı Bütçe Kanunu görüşmeleri TBBM Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk iddialarına cevap vererek, "Gene çaktın"

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 2011 bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu"nda muhalefete sert çıktı. Konuşmasında sıklıkla muhalefet sıralarına dönerek eleştirilerde bulunan Erdoğan kendisine tepki gösteren muhalefet milletvekillerine "Benim sesimi bağırarak kısamazsınız" dedi.

    Erdoğan kendisinden önce söz alan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu"nun Kayseri Büyükşehir Belediyesi"ndeki rüşvet skandalına ilişkin iddialarını da yanıtlarken "Üç tane beş tane koyun güdemeyen bu ülkeyi yönetemez anlamaz bu işten" dedi.

    -KILIÇDAROĞLU'NA YANIT-
    Kendisinden önce bir konuşma yapan ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi"ndeki bir yolsuzluk dosyasını aktaran CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu"na da kürsüden yanıt verdi.

    Erdoğan şunları söyledi:
    "Yolsuzluk sürekli olarak bunu tekrar edenler oldu. Elinde aslı astarı olmayan belgeleri sallayanlara. Şimdi yine salladı. Çünkü bunları çok gördük. Yerel seçimlerde İstanbul adayı olan Kılıçdaroğlu benim İstanbul Belediye Başkanımla ilgili de birçok şeyler konuştu. Belediye Başkanımın dokunulmazlığı yoktu. Yargıya götürseydin de yargılansaydı. Aldığın neticeye bak ne aldın? Bir şey bulamayacaksın çünkü bugüne kadar açtığın bütün dosyaların içi boş çıktı boş...Yine büyükşehir belediye başkan adayı iken fakirlere ayda 600 lira maaş bağlayacağınızı ifade etmiştiniz.Şimdi CHP"nin Genel Başkanı oldun. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bütün fakirlere maaş bağlasın. Hadi yap. Bekara karı boşamak kolay. Biz ülke yönetiyoruz ülke. Devlet yönetiyoruz. Kuru kuruya şuraya bu kadar vereceğim diyerek ülke yönetilmez. Seni partinin belediyesi bu. Hadi ver 600 lira. Bir dosyadan daha bahsettin az önce. Benim belediye başkanım o kişiyle ilgili hemen anında davayı açmış. Şikayeti ortaya koymuş ve 27.6. 2007 tarihinde Cumhuriyet Başsavcılığı"na gönderdiği yazılı şikayet ile bir çalışanı Hacı Ali Hamurcu"yu yolsuzluktan ihbar etmiş. Vurgulanması gereken şudur. Bu şikayeti AK Partili belediye başkanı yapmıştır. 20 gün sonra kişi yakalanmıştır. Savcılık tarafından adı geçenin üç kere ifadesi alınmıştır. Birinci ifade 16 sayfa, ikinci ifade 13 sayfa, üçüncü ifade 3 sayfadan ibarettir. Bütün bu ifadeler dosyasında mevcuttur. Kaybolan herhangi bir ifade yoktur. Yargılama 2 yıl sürmüş, adı geçen şahıs 6 yıl 14 gün cezaya mahkum olmuştur. Cezası Yargıtay tarafından onaylanmıştır. Şu anda bu zat cezaevinde, hapiste...(Kılıçdaroğlu"na dönerek) Gene çaktın.. Gene çaktın... Devamlı yaptığınız iş bu."

    -"BENİM SESİMİ MİLLET KESER"-

    Erdoğan AKP hükümetini yolsuzlukların artması ile suçlayan muhalefet partilerine yolsuzluğun olduğu yerde bu yatırımların olmayacağına vurgu yaparak, bölünmüş yollardan, hızlı trenlere, adalet saraylarına kadar yapılan yatırım rakamlarını saydı. Ecevit zamanında çiftçinin Ziraat Bankası"ndan yüzde 59 faiz ile kredi alırken bu dönemde 0-12 arasına düştüğünü vurguladığında muhalefet partili vekiller Erdoğan"a itirat etti. Bu itirazlar üzerine sert çıkan Başbakan Erdoğan "Onların rakamlarını vereceğim size. Bağırmakla çağırmakla benim sesimi kesemezsiniz.Kesemezsiniz mümkün değil. Benim sesimi bu ülkede sadece millet keser" dedi




    Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu yine yakaladı! Yorumları