Bahçeli'deki değişimin sırrı Canlı İZLE   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-13-2010 (22:56)   Son Mesaj: 12-13-2010 (22:56)    Cevap: 0    Gösterim: 563  

    12-13-2010

    Bahçeli'deki değişimin sırrı Canlı İZLE

    Bahçeli'deki değişimin sırrı  Canlı İZLE


    Ülke TV'de Ünal Tanık, Hasan Öztürk ve İbrahim Kahveci'nin birlikte sunduğu 'Aslında Ne Oldu'da hafta sonunda CHP'de yapılacak kurultay tartışmaya açıldı. Gürsel Tekin ile ilgili ilginç bir iddia var.



    Ülke TV'de Ünal Tanık, Hasan Öztürk ve İbrahim Kahveci, yine gündemi masaya yatırdı. Programda Meclis'te yapılan bütçe maratonu görüşmelerinde parti liderlerinin yaptığı konuşmalara dikkat çekildi.
    Ünal Tanık, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun seçimler sonrasında yerinin Murat Karayalçın ve Altan Öymen ve Hikmet Çetin'in yanı olduğunu vurgulayarak, Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu verilerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

    Hasan Öztürk ise, CHP'nin kurultaya gittiğini Kılıçdaroğlu'nun Kurultay öncesi Meclis konuşmaları ile iyi bir izlenim vermediğini dile getirdi.

    İbrahim Kahveci ise Türkiye'nin ekonomide son iki yıldaki canlılığını önceki yıllarda yaşamadığını, muhalefetin de ekonomiyi doğru okumadığını dile getirerek Türkiye sıcak paradan bu ülke nasıl faydalanacağı, özelleştirmenin daha hızlandırılması ve paranın ekonomiye çok hızlı bir şekilde ekonomiye yansıtılmasına yönelik eleştiriler getirmesi gerekirken tam tersine açıklamalarda bulunduklarını söyledi.

    İbrahim Kahveci, "Türkiye 2006'lı yıllarda bugünkü gibi duble yollar demir yolları hızlı tren gibi projelere ağırlık verseydi bugünkü tablo çok daha başka olurdu. Bugün Meclis'te ben parti liderlerinin hükümete bunu sormalarını beklerdim. Merkez Bankası Başkanı bile hükümetin söylemleri çerçevesinde daha yeni yeni adımlar atmaya başladı. Oysa bu adımlar önceden atılsaydı Türkiye küresel krizden hiç etkilenmemiş olacaktı." dedi.

    Ünal Tanık, MHP'nin son dönemlerde farklı bir tavır sergilediğini, Bahçeli'nin WikiLeaks belgelerinde hükümete destek vermesi, TÜSİAD'ın toplantısında BDP'liler ile bir araya gelmesi, medya ile yaptığı toplantıda biz yalnız kurduz demesi çarpıcıdır. Tanık, bu bana göre referandumun sonucunda MHP'deki değişim ilişkisi değil, bana göre yıllardır partinin danışmanlığını yapan Vedat Bilgin'in istifasını vermiş olmasının bunda etkili olduğunu sandığını söyledi.

    Hasan Öztürk ise, referandum ile birlikte MHP'de büyük kopuşlar yaşandığının gördüğünü, Bahçeli ve kurmaylarının başlarını önlerine koyduklarını ve bunun sonucu olarak da farklı bir politikaya gördüklerini belirterek "Kılıçdarloğu'nun yüzde 42'yi sahiplenmesi, başka Devlet Bahçeli'nin WikiLeaks'ta hükümete sahip çıkması bir devlet politikasıdır. MHP için baraj endişesi söz konusu, toplu kopuş söz konusu. Bunun yanında MHP tabanının Davutoğlu'nu ciddi olarak izlemesi, Kızılelma'daki hedef ve bugün Davutoğlu'nun çizdiği tablo bir kesim MHP'lilerin büyük hayranlığını kazanıyor.

    Ülkücü bir gencin taleplerine cevap veren bir MHP politikası görmedik diyen Hasan Öztürk, Oktay Vural'ın söylemlerinin MHP tabanında kabul görmüyor. MHP'den büyük tepki beklendiği anlarda hiç ses çıkmaz iken hiç beklenilmeyen alanlarda MHP'den tepkiler geldi. 12 Eylül'de en büyük acıyı çeken kesim MHP'liler idi ancak referandumda MHP, CHP'nin suyuna giderek hayır propagandası yapmak zorunda kaldı.

    Hasan Öztürk, terör hareketinin sona ermesinden sonra MHP gibi partilerin yeni söylemler bulunması zorunlu hale geldi. Türkiye'yi böldürmeyiz ifadesi yerine topluma daha başka mesajlar vermesi gerekir. " dedi.

    İbrahim Kahveci, TBMM'nde bütçe görüşmelerinde CHP'nin boş söylemlerine karşın, Bahçeli'nin daha doğru tespitlerde bulunduğunu söyledi. Kahveci, Bahçeli'nin benzer konuşmayı TÜSİAD toplantısında da benzer konuşmayı yaptığını bu açıdan Bahçeli'deki değişime dikkat çekti.

    Hasan Öztürk, CHP'deki kurultay çalışmalarına değinerek Kılıçdaroğlu'nun önce Baykal sonra Önder Sav ile görüştüğünü, Baykal'ın blok liste yerine çarşaf liste istediğini, Önder Sav'ın ise renk vermediğini dile getirdiğine dikkat çekti.

    Ünal Tanık, CHP'de kurultayda çarşaf liste olması halinde en az oyu alacak kişinin Gürsel Tekin olacağını belirterek bugünkü CHP tabanında Gürsel Tekin'in sorunların kaynağındaki isim olarak gösteriliyor.




    Bahçeli'deki değişimin sırrı Canlı İZLE Yorumları