Bursa ile Trablussam arasında anlaşma   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-13-2010 (21:58)   Son Mesaj: 12-13-2010 (21:58)    Cevap: 0    Gösterim: 603  

    12-13-2010

    Bursa ile Trablussam arasında anlaşma

    Bursa ile Trablussam arasında anlaşma


    Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Lübnan'ın Trablusşam kentleri ile Marmara Belediyeler Birliği (MBB) ve Trablusşam Fayhaa Belediyeler Birliği arasında işbirliği ve iyi niyet protokolleri imzalandı.

    Lübnan'a ziyarette bulunan Bursa Büyükşehir ve Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Altepe ve beraberindeki heyet bugün, Lübnan'ın kuzeyinde bulunan ikinci büyük şehri Trablusşam'ın Belediye Başkanı Nadir Gazzabi'yi belediye binasında ziyaret etti. Ziyarette, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi İnan Özyıldız da bulundu.
    Belediye başkanlığı binasında bir süre sohbet eden Altepe ve Gazzabi ile beraberindekiler, daha sonra yürüyerek Trablusşam Meydanı'nda bulunan ve II. Abdülhamit'in tahta çıkışının 25. Yılı için Trablusşam'a gönderilen saat kulesi önünde bir süre incelemede bulundu. Altepe ve Gazzabi, daha sonra protokollerin imza töreni için Nevfel Belediye Sarayı binasına gitti.

    Kültürel amaçlarla kullanılan binada bir konuşma yapan Altepe, iki ülke ve belediye için bugünün tarihi bir gün olduğunu belirterek, önemli bir başlangıca imza attıklarını söyledi. Altepe, Trablusşam'ı ayrı bir yer olarak kabul etmediklerini, sokaklarında dolaşırken kendisini evinde hissettiğini kaydetti.

    Altepe, şunları söyledi:

    ''Trablusşam, yüzlerce yıl birlikte sevindiğimiz, üzüldüğümüz, ortak değerleri paylaştığımız insanlardan oluşuyor. Bizler burada yüzlerce yıl nasıl huzur içinde, barış içinde olabileceğimizi gösterdik. Atacağımız imzalarla yapacağımız yeni işbirlikleri, iki ülke arasında yeni bir adım olacak. İki ülke ve belediye olarak, belediye ve sivil toplum kuruluşları kanalıyla, kısa zamanda büyük atılımlar gerçekleştireceğimize inanıyorum. Ortak tarih ve kültürel mirasımız bizim için önemli. Buradaki tarihi kimliğimizi ayağa kaldırmak bizim için çok önemli.''

    Trablusşam Belediye Başkanı Gazzabi de, Osmanlı döneminde yapılmış olan kültür merkezinde, iki belediye ile Marmara Belediyeler Birliği ve Trablusşam Fayhaa Belediyeler Birliği arasında imzalanan işbirliği ve iyiniyet protokollerinin imzalanmasının çok önemli olduğunu belirtti.

    Gazzabi, iki belediye arasında işbirliğinin önümüzdeki dönemde bir çok alanda gerçekleşmesini beklediğini söyledi.

    Yapılan konuşmaların ardından protokoller iki belediye başkanı tarafından imzalandı. İmza törenin ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Altepe, yanında getirdiği özel çini tabağı, Trablusşam Belediye Başkanı Gazzabi'ye verirken, Gazzabi de Altepe'ye digital bir Kur'an-ı Kerim hediye etti.

    Ziyarete, Bursa Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil ve MBB yöneticileri de katıldı.




    Bursa ile Trablussam arasında anlaşma Yorumları