Kılıçdaroğlu TBMM'nde konuşuyor CANLI   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-13-2010 (18:56)   Son Mesaj: 12-13-2010 (19:30)    Cevap: 1    Gösterim: 666  

    12-13-2010

    Kılıçdaroğlu TBMM'nde konuşuyor CANLI

    Kılıçdaroğlu TBMM'nde konuşuyor CANLI


    2011 yılı Bütçe Kanunu görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda devam ediyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Meclis Genel Kurulu'na hitap ediyor. Kılıçdaroğlu, hükümete işsizlik ve borçlanma rakamlarını hatırlattı.



    CHP lideri Kılıçdaroğlu Meclis Genel kurulu'ndaki konuşmasında Türkiye'de gelir dağılımının dünyada ilk yüze dahi girmediğini belirtirken Birleşmiş Milletler rakamlarının gerçeği yansıttığını dünyanın kalkınmış 16. ülkesi verilerinin hiçbir şekilde gerçeği yansıtmadığını söyledi.
    Kılıçdaroğlu, Türkiye'deki işsizlik rakamlarının çok ciddi boyutlara vardığını işsizliğin Türkiye'nin en büyük sorunu olduğunu dile getirerek "Hükümet işsizlik konusunda çalışmıyor dersek yalan olur. Başbakan Erdoğan her işveren bir işçi alsın dedi. Ancak bu dinlenmedi. Çünkü ekonomiyi bilmiyor. İşveren işçiye ihtiyacı varsa alır işçiye ihtiyacı yoksa almaz." dedi.

    Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın her üniversite mezununun iş bulma gibi bir zorunluluğu olmadığı sözünü hatırlatarak "Bu doğru bir söz ancak o zaman bu insanlar neden üniversiteye gidiyor. Üniversitede okuyan öğrenciler işsiz kalmak için mi okuyor." diye sordu. Kılıçdaroğlu 2011 bütçesinde işsizliğe yönelik bir tedbirin olmadığını da belirtti.

    Hükümet adına konuşan bakanın Türkiye'nin IMF'in borçlarını ödediğini söylediğini buna karşın Türkiye'nin son 8 yılda Türkiye tarihi kadar dışarıya borçlu hale geldiğini söyledi. Kılıçdaroğlu Türkiye tarihinde en büyük özelleştirmenin yapıldığını buna karşın elde edilen gelirin vatandaşa hiçbir şekilde yansımadığını savundu. Kılıçdaroğlu, Dünyada en yüksek faizi ödeyen ülkenin Türkiye olduğunu faizlerin indirilmesiyle faizlerin Türkiye'de gerçek anlamıyla indirilmediğini söyledi.

    Başbakan Erdoğan'ın sıcak para uyarısını da hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Ağzına sağlık doğruyu söyedi. Sıcak para kontrol edilmez ise bu para yönetimleri kontrol eder bugün hükümeti sıcak para kontrol ediyor. Hükümet sıcak para kontrolü için ne yaptı merak ediyoruz" dedi.

    Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın gittiği illerde sevgi ile karşılandığını, buna birşey demediğini belirterek "Sayın Başbakan gittiği ilde Vali'den son 8 yılda icra dosyalarında neler oldu onun da bir bilgisini alsın Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görsün" dedi.

    Küresel Krizde dünyanın en fakir ülkelerinde bile büyüme rakamlarının yüzde 4'ler dolayında gerçekleştiğini avrupada ise büyüme rakamlarının durma noktasına geldiğini buna karşın Türkiye'de ise insanların intihar edecek hale geldiğini söyledi.

    CHP lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'de yurt dışından para getirenlerin oturduğu yerden para kazandıklarını bir işadamının 2 ayda 69 bin dolar kazanç elde ettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, bugünkü ortam için sanayicilerin "yapsat ekonomosi değil, alsat ekonomisi adını verdilerini" söyledi.

    Türkiye'de enerji fiyatlarının dünya fiyatlarından yüksek olduğunu, Türkiye'nin enerji politikalarının büyük bir handikap oluşturduğunu dile getirirken Tuz gölünün altına kurulması planlanan havuzun bir türlü ihale edilmediğini belirtirken "İhaleyi verecek yandaş mı bulamadınız" dedi.

    CHP lideri kılıçdaroğlu, köylünün rahat etmesi için ÖTV'yi kaldıracağız ve köylü rahat edecek dedi.




    Kılıçdaroğlu TBMM'nde konuşuyor CANLI Yorumları



      Permalink - Mesaj no 1  12-13-2010, 19:30

    --->: Kılıçdaroğlu TBMM'nde konuşuyor CANLI


    CHP mi Allah milleti korusun amin..