İstanbul'da 145 evsizi koruma altına alındı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-13-2010 (18:06)   Son Mesaj: 12-13-2010 (18:06)    Cevap: 0    Gösterim: 424  

    12-13-2010

    İstanbul'da 145 evsizi koruma altına alındı

    İstanbul'da 145 evsizi koruma altına alındı


    İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklığının düşmesi nedeniyle geçen hafta 145 evsizi koruma altına aldı.

    Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, kentteki hava sıcaklığının düşmesiyle her yıl evsiz vatandaşların koruma altına alınarak misafir edildiği belirtildi.
    Bu uygulamayla, binlerce vatandaşın soğuk ve donma riskine karşı koruma altına alındığı ve her türlü ihtiyaçlarının karşılandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

    ''Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da aynı uygulama devam ediyor. Sokakta yaşayan vatandaşlar, ambulans, zabıta ve polis ekipleri tarafından bulundukları yerlerden alınarak hazırlanmış olan spor tesisleri veya otellere yerleştiriliyor. Her vatandaş önce sağlık kontrolünden geçiriliyor, banyoları yaptırılıyor, tıraş ediliyor. Erkekler ayrı kadınlar ayrı olmak üzere yeni çamaşır ve eşofmanlar verilerek misafir ediliyor.''

    Açıklamada, evsiz vatandaşların Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre misafir edildiği, hava sıcaklığı -4 dereceye ulaştığında ekiplerin çalışmalara başladığı ifade edildi.

    Bazı gazete ve internet sitelerinde, hava sıcaklığının -10 dereceye düşeceği haberlerinin yer aldığı anımsatılan açıklamada, ''Meteorolojik verilere göre önümüzdeki iki hafta içinde bu dereceye ulaşacak veri bulunmamaktadır'' denildi.

    Geçen kış sezonunda yapılan çalışmalarda, 700 vatandaş misafir edildiği bildirilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

    ''Koruma altına alınanların bir kısmı aileleri tarafından teslim alındı, bir kısmı belediye ekipleri tarafından memleketlerine gönderildi. Bu kış sezonunda da aynı çalışmalar sürdürülecektir. Geçen hafta, üç günde 145 vatandaşımız misafir edildi. Çalışmalarla ilgili herhangi bir telefon numarası duyurusu yapılmamıştır. Gerekli durumlarda vatandaşlardan da yardım istemek amacıyla telefon numaraları resmi kanallardan duyurulacaktır.''




    İstanbul'da 145 evsizi koruma altına alındı Yorumları