12 kişi 6 saatlik çalışma sonunda kurtarıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-13-2010 (18:04)   Son Mesaj: 12-13-2010 (18:04)    Cevap: 0    Gösterim: 438  

    12-13-2010

    12 kişi 6 saatlik çalışma sonunda kurtarıldı

    12 kişi 6 saatlik çalışma sonunda kurtarıldı


    Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesinde kesim yaptıkları ormanlık alanda yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kalan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu işçiler, ekiplerin 6 saatlik çalışması sonucu kurtarıldı.

    Edinilen bilgiye göre, yanlarında eşleri ve çocukları olduğu halde Kızılca ve Saraycık köylerine bağlı ormanlık alanda kesim yapan orman işçileri yoğun kar yağışı nedeniyle ormanda mahsur kaldı.
    Ormanda gerdikleri naylon branda ile kendilerini koruyan grubun, cep telefonuyla Gümüşhacıköy Orman İşletme Şefliğine ulaşması üzerine harekete geçen ekipler, yaklaşık 6 saat süren çalışma sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 12 kişilik grubu kurtardılar.

    Gümüşhacıköy Orman İşletme Şefi Turgay Deligöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihbarın kendilerine ulaşması üzerine bölgeye ekipleri sevk ettiklerini söyledi.

    İlçe merkezine yaklaşık 35 kilometre mesafede bulunan Kızılca ve Saraycık köyleri civarındaki ormanlık alanda 2 aileden oluşan 12 işçinin kurtarılması için yoğun şekilde çalışıldığını ifade eden Deligöz, ''Orman İşletmesine bağlı 1 greyder ve 2 ekiple yürütülen çalışmalar yaklaşık 6 saat sürdü. Bölgeye ulaşan kurtarma ekiplerimiz kadın ve çocukların da aralarında bulunduğu toplam 12 kişiyi sağ salim kurtardı'' dedi.




    12 kişi 6 saatlik çalışma sonunda kurtarıldı Yorumları