Erdemli'de dolunun zararı 4,5 milyon TL   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-13-2010 (17:56)   Son Mesaj: 12-13-2010 (17:56)    Cevap: 0    Gösterim: 415  

    12-13-2010

    Erdemli'de dolunun zararı 4,5 milyon TL

    Erdemli'de dolunun zararı 4,5 milyon TL


    Mersin'in Erdemli ilçesinde dün akşam saatlerinde yağan şiddetli dolunun neden olduğu zararın 4,5 milyon lira olduğu bildirildi.

    Erdemli İlçe Tarım Müdürü Berdan Tun, yaptığı açıklamada, görevlendirdikleri ekiplerin yaptığı inceleme sonucunda yaklaşık 20 bin dönüm narenciye ve bin dönüm açıkta dikili sebzenin dolu yağışından etkilendiğinin belirlendiğini söyledi.
    20 bin dönüm narenciye bahçesindeki zararın yüzde 15 civarında olduğunu belirten Tun, ''Narenciye bahçelerinin bulunduğu bölgeye dolunun yağmurla birlikte yağması daha büyük bir zararın önüne geçmiştir. Bu zararın pazarlamayı etkileyecek düzeyde olmaması ise sevindiricidir. Narenciye bahçelerindeki toplam zarar yaklaşık 4 milyon liradır'' dedi.

    Dolunun daha geniş yapraklı sebzeleri etkilediğini belirten Tun, ''Karnabahar ve marul ekili tarlalarda ise yüzde 70'lik bir zarar var. Bu zarar ise 500 bin lira civarındadır. Kocahasanlı beldemizde de dolu yağışından etkilenen bazı seralar yıkılmıştır. Buralardaki hasar tespit çalışmaları sürmektedir'' diye konuştu.

    Tun, şiddetli dolu yağışının, Erdemli merkez başta olmak üzere, Kumkuyu, Kocahasanlı, Arpaçbahşiş, Tömük, Kargıpınarı beldeleri ile Elvanlı, Çiftepınar ve Pınarbaşı köylerinde etkili olduğunu kaydetti.

    AA




    Erdemli'de dolunun zararı 4,5 milyon TL Yorumları