Kütahya'da kardan mahsur kalan 60 kişi kurtarıldı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-13-2010 (15:54)   Son Mesaj: 12-13-2010 (15:54)    Cevap: 0    Gösterim: 487  

    12-13-2010

    Kütahya'da kardan mahsur kalan 60 kişi kurtarıldı

    Kütahya'da kardan mahsur kalan 60 kişi kurtarıldı


    Kütahya'da etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle köy yolunda araçlarda mahsur kalan araçlardaki yaklaşık 60 kişi, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerince kurtarıldı. Yurdun diğer illerinde yaşanan gelişmeler ise şöyle:

    Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde de şiddetli rüzgarın yol açtığı hasar nedeniyle elektrik, su ve haberleşmede kesintiler yaşanıyor.
    Kütahya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, ilde iki gündür etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve tipi, merkeze bağlı Çöğürler köyü yolunda araçların mahsur kalmasına neden oldu. Yaklaşık 60 kişinin içinde bulunduğu midibüs, kamyon ve otomobillerin kurtarılması için Karayolları 145. Şube Şefliği ve İl Özel İdaresince 3 greyder ve kar püskürtme makinesi sevk edildi. Yoğun çalışma yürüten ekipler, yolu kardan temizleyerek araçlarda mahsur kalan kişileri kurtardı.

    İl Özel İdaresi ekipleri, merkeze bağlı Doğalar, Yeşilbayır ile Altıntaş ilçesinin Sevdiğin, Sadıkkırı köylerinin kapanan yollarını da ulaşıma açtı.

    -SİVAS-

    Sivas'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 29 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi

    Bu arada kenti çevre illere bağlayan ana güzergahların ulaşıma açık olduğu, kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Sivas-Malatya Karayolunun Yağdonduran, Sivas-Erzincan karayolunun Kızıldağ ve Seyfebeli, Sivas-Tokat karayolunun Çamlıbel gibi yüksek kısımlarında zaman zaman ulaşımda güçlükler yaşandığı kaydedildi.

    Koyulhisar ilçesinde kar kalınlığının yer yer 20 santimetreye ulaştığı, ilçeye bağlı Ortaseki, Çaylı, Sarıkaya, Yeniarslan, Akseki ve Sütlüce köylerinde taşımalı eğitime ara verildiği bildirildi.

    Suşehri-Sivas karayolu Geminbeli Geçidi'nde de kar yağışının devam ettiği belirtildi.

    -TOKAT-

    Tokat'ta kar yağışı ve tipi nedeniyle 118 köy yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

    Tokat Valisi Şerif Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte dün geceden beri kar yağışının etkili olduğunu söyledi. Yılmaz, kar kalınlığının yüksek kesimlerde 60-70 santimetreye ulaştığını belirtti.

    Kar yağışının daha çok Erbaa-Niksar bölgesinde devam ettiğini ifade eden Yılmaz, ''Niksar ilçemizde bugün ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verdik. Diğer ilçelerimizde okullarımız açık. 118 köy yolumuz ulaşıma kapalı'' diye konuştu.

    -KAHRAMANMARAŞ-

    Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde, şiddetli rüzgar ve kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor.

    Şiddetli rüzgarın tesislerde neden olduğu hasar nedeniyle ilçedeki abonelere zaman zaman elektrik ve su verilemezken, GSM operatörlerinin baz istasyonlarının devre dışı kalması nedeniyle cep telefonuyla haberleşmede kesintiler yaşanıyor.

    Şiddetli rüzgar binaların çatılarında da hasara neden oldu. Ekinözü Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Kız ve Erkek öğrenci yurtları, Yunus Emre İlköğretim Okulu, Ekinözü Postanesi ve Ekinözü Belediyesi hizmet binaları ile 10 ev ve Altunyaprak Köyü İlköğretim Okulunun çatısı şiddetli rüzgardan zarar gördü.

    Şiddetli rüzgarın direkleri devirmesi nedeniyle ilçeye bağlı Ambar ve Çiftlik köylerine elektrik verilemiyor.

    Kar yağışı nedeniyle Alişar ve Ataköy köylerinin ilçeyle bağlantısını sağlayan yollar da ulaşıma kapandı

    -ADIYAMAN-

    Adıyaman'ın Sincik ilçesinde kar yağışı nedeniyle 18 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı.

    Alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe merkezinde kar kalınlığı 35 santimetreyi buldu.

    İlçe merkezi ve ilçeyi Kahta'ya bağlayan yolları açık tutmak ve köy yollarını açmak için çalışma yürütülüyor.

    -DENİZLİ-

    Öte yandan Denizli Valisi Yavuz Erkmen yaptığı açıklamada, şehirlerarası karayollarında ulaşıma kapalı yol bulunmadığını bildirdi.

    Erkmen, 11 Aralık'ta başlayan ve yüksek kesimlerde aralıklarla devam etmekte olan kar yağışının nedeniyle bazı ilçe merkezleri ile bağlı köylerde eğitime ara verildiği, Buldan ilçesine bağlı 3 köyde elektrik kesintisi yaşandığını belirtti. Erkmen, açıklamasında şunları kaydetti:

    ''Baklan'da 5, Buldan'da 3 ve Bozkurt'ta da 3 köy yolunu açma çalışmaları devam etmektedir. Şehirlerarası karayollarında ulaşıma kapalı yol bulunmamaktadır. Denizli Tavas karayolunun Tavas makasından sonra buzlanma nedeniyle 5 kilometrelik kesimde ulaşım tek şeritten kontrollü olarak sağlanırken araçların zincir takması istenmektedir.''

    Denizli merkeze bağlı belde ve köylerdeki 15 ilk ve orta dereceli okul ile Serinhisar, Tavas, Baklan, Çal, Güney, Akköy ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okulların tamamı, Babadağ ilçesinde Molla Ahmet İlköğretim Okulu, Buldan'da ulaşım güçlüğü olan köyler dahil taşımalı eğitim kapsamında olan Çardak, Bozkurt, Bekilli ve Honaz ilçelerindeki taşımalı eğitim kapsamında olan okullarda bugün eğitime ara verildiği bildirildi.

    -ÇORUM-

    Yurt genelinde görülen kar yağışı Çorum'da da etkili olmaya devam ediyor.

    Kente 57 kilometre uzaklıktaki Ortaköy ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle ilçe merkezine ve bazı köylere elektrik verilemiyor.

    Bazı bölgelerde kalınlığı 50 santimetreyi bulan kar nedeniyle Çorum-Ortaköy yolunda ulaşımda zorluk çekiliyor.

    Çorum'dan eğitim vermek için ilçeye giden bazı öğretmenler okullarına ulaşamadı.

    Kent merkezine 55 kilometre uzaklıktaki İskilip ilçesinde de dağ köylerine elektrik verilemiyor.

    İlçe merkezinden dağ köylerindeki okullara gidecek olan öğretmenlerin de görev yerlerine ulaşamadığı bildirildi.




    Kütahya'da kardan mahsur kalan 60 kişi kurtarıldı Yorumları