68 yaşındaki kişinin kalbinden tümör çıktı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-13-2010 (14:06)   Son Mesaj: 12-13-2010 (14:06)    Cevap: 0    Gösterim: 508  

    12-13-2010

    68 yaşındaki kişinin kalbinden tümör çıktı

    68 yaşındaki kişinin kalbinden tümör çıktı


    Kayseri'de nefes darlığı şikayetiyle hastaneye başvuran kadının kalbinden yaklaşık 6-7 santimetre uzunluğunda, 3-4 santimetre genişliğinde tümör çıkartıldı.

    Özel Tekden Hastanesi Kalp Cerrahi Ünitesi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Erdoğan, Kadriye Aktürk'ün (68) nefes darlığı şikayetiyle kendilerine başvurduğunu söyledi.
    Tetkikler sonucunda Aktürk'ün kalbinde bir kitle tespit ettiklerini belirten Erdoğan, şunları kaydetti:

    ''Kadriye Hanım'ın 1,5 yıl kadar önce kalp anjiyosu yaptırdığını öğrendik. Anjiyosunda bir şey tespit edilememiş, astım tedavisi düzenlenmiş ve ilaçları verilerek evine gönderilmiş. Zamanla bu nefes darlığı artış göstermiş. Şikayetleri artınca bize gelen hastamıza kalp ekosu ve gerekli tetkikleri yaptık. Kalbin sol kulakçığı içinde oldukça büyük bir kitle tespit ettik.

    Ameliyata aldığımızda hastanın kalbinde, neredeyse sol kulakçığını tamamen dolduran ve kapağın içinden geçerek karıncığa doğru yayılan büyük bir kitle gördük. Kalbin her iki sağ ve sol kulakçıklarını açarak, yaklaşık 6-7 santimetre uzunluğunda ve 3-4 santimetre genişliğindeki kitleyi çıkardık. Daha sonra bu kitlenin kalp tümörü olduğunu belirledik. Kadriye Hanım eğer ameliyat olmasaydı kalpteki bu parçalar kopup, beyne ya da bacağa gidebilirdi. Bu da çok daha ağır sonuçlar doğurabilirdi. Hastamızın sağlık durumu şu an çok iyi.''

    Kadriye Aktürk ise kalbinden bu kadar büyük bir kitle çıktığı için çok şaşkın olduğunu dile getirerek, ameliyat sonrası kendini iyi hissettiğini ve sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi. Aktürk, hastane yönetimi ve doktorlarına teşekkür etti.




    68 yaşındaki kişinin kalbinden tümör çıktı Yorumları