7 şehirde eğitime kar engeli   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-13-2010 (13:54)   Son Mesaj: 12-13-2010 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 538  

    12-13-2010

    7 şehirde eğitime kar engeli

    7 şehirde eğitime kar engeli


    Niğde, Mersin, Konya, Samsun, Manisa, Ordu ve Amasya'da köy yolları kar nedeniyle kapandı. Bazı ilçelerde taşımalı eğitime ara verildi.

    Niğde İl Sağlık Kurulu, kar yağışı nedeniyle Niğde merkez, merkeze bağlı köy ve beldelerle Altunhisar, Bor, Çamardı, Çiftlik ve Ulukışla ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verilmesini kararlaştırdı.
    İl Sağlık Kurulunun kararı, Niğde Belediyesi tarafından anonsla duyuruldu.

    Mersin'in Gülnar ilçesinde de yoğun kar yağışı nedeniyle yayla köylerinden yapılan taşımalı eğitime bir gün ara verildi.

    Milli Eğitim Müdürü Fatih Burgut, iki gündür süren kar yağışı nedeniyle yayla köylerine ulaşımda yaşanan sıkıntı ve riski dikkate alarak, Kaymakam Ömer Faruk Çelik ile yaptıkları durum değerlendirmesinde, buralardaki taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin bir gün okula getirilmemesine karar verildiğini bildirdi.

    Burgut, ilçedeki diğer okullarda eğitimin devam ettiğini ifade etti.

    KONYA'NIN 7 İLÇESİNDE İLK VE ORTA DERECELİ OKULLAR BİR GÜN TATİL EDİLDİ

    Yoğun kar yağışı nedeniyle Konya'nın yedi ilçesinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün (bugün) tatil edildi, 105 köy yolunun ulaşıma açılması için çalışmalar sürüyor.

    AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, kar yağışına bağlı olarak Beyşehir, Seydişehir, Derebucak, Yunak, Doğanhisar, Bozkır ve Güneysınır ilçeleri ile Ilgın ilçesine bağlı Gökbudak, Dığrak ve Güneypınar köylerinde ilk ve orta dereceli okullar bir gün (bugün) tatil edildi.

    Bu arada, yoğun kar yağışının etkili olduğu illerden biri olan Konya'da dün 242 köy yolu ulaşıma kapandı.

    Bugün sabah itibariyle bu köy yollarından 107'si ulaşıma açılırken, kapalı olan 135 köyle karayolu ulaşımı sağlanmaya çalışılıyor.

    Türkiye'nin coğrafi açıdan en büyük ili olan Konya'da bazı bölgelerde kar yağışı devam ediyor.

    BÖLGEDE HALEN 630 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPALI DURUMDA, BAZI OKULLARDA ELVERİŞSİZ HAVA KOŞULLARI NEDENİYLE EĞİTİME ARA VERİLDİ

    Samsun, Sinop, Ordu ve Amasya'nın yüksek ve iç kesimlerinde kar yağışı ve soğuk hava günlük yaşamı olumsuz etkilerken, bölgede halen 630 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor, bazı okullarda elverişsiz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.

    Samsun'da kar nedeniyle 278 köy yolu ulaşıma kapanırken, kapanan köy yollarının açılması için 21 greyder, 8 lastikli kepçe ve 21 ekiple çalışmalar sürüyor.

    Amasya'da 183, Sinop'ta 121, Ordu'da ise 48 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

    Yetkililer, bölgede cenaze ve hasta bulunan köylere öncelik verilerek kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdiler.

    Hava koşullarının yol açtığı elektrik ve telefon arızalarının giderilmesi için de çalışmalar sürdürülüyor.

    Samsun'un Kavak ilçesinde 2, Asarcık'ta 2, Ladik'te 3, Havza'da 1, Vezirköprü'de 1; Ordu'nun Akkuş ilçesinde 1; Amasya'nın Gümüşhacıköy, Hamamözü, Göynücek ve Merzifon ilçelerinde taşımalı eğitim yapan 5 okulda 1 gün süreyle eğitime ara verildi.

    MANİSA

    Öte yandan Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Şeyhdavutlar ve Yeniköy köy okullarında kar nedeniyle eğitim-öğretim yapılamadığı bildirildi.

    Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Şeref Doğramacı, önceki gün yağan yoğun kar nedeniyle Şeydavutlar ve Yeniköy'e ulaşılamadığını belirterek, köy yollarında aşırı buzlanma olduğunu, kar kalınlığının ise 40-50 santimetreye çıktığını söyledi.

    Doğramacı, ''Bu iki köyümüzde fiziki yönden kar engeli bulunmakta, köye öğretmen ve okula da öğrencilerin ulaşmasında güçlük çekilmekte. Bu nedenle okullar bugün için tatil edildi'' dedi.




    7 şehirde eğitime kar engeli Yorumları