Edirne'de beklenen kar yağışı başladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-13-2010 (13:54)   Son Mesaj: 12-13-2010 (13:54)    Cevap: 0    Gösterim: 541  

    12-13-2010

    Edirne'de beklenen kar yağışı başladı

    Edirne'de beklenen kar yağışı başladı


    Türkiye'nin büyük bir bölümünde karla mücadele çalışmaları sürerken, hava sistemindeki ani değişiklik nedeniyle yağışın görülmediği Edirne'de beklenen kar yağışı başladı.

    Meteoroloji yetkililerinin kent merkezinde öğleden sonra beklediği kar yağışı, Bulgaristan'a karayolundan geçişin sağlandığı Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarında başladı. Kar yağışı devam ederken yüksek kesimler de karla kaplanıyor.
    Bu arada, Edirne İl Özel İdaresi, Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü ile Edirne Belediyesi ekipleri yağışın başlamasıyla birlikte, sıkıntı yaşanmaması için önlem aldı.

    Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Havsa Bakım İşletme Şefliği, Türkiye'nin Avrupa'ya ulaşımını sağlayan TEM Otoyolu'nda buzlanmalara karşı tuzlama çalışmalarını sürdürüyor.

    Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Çetin de her türlü olumsuz kış şartlarına karşı hazırlıklı olduklarını ifade ederek, Lalapaşa-Süloğlu-Havsa ve Edirne Merkez için 4 ekip, Uzunköprü-Meriç 3 ekip, Keşan-İpsala-Enez hattı için 4 ekip olmak üzere toplam 11 ekibin hazır bekletildiğini bildirdi.

    Ekiplerde greyder, kamyon ve kar küreme aracı ile birlikte 42 personelin görevli olduğunu ifade eden Çetin, acil müdahale ekibine lojistik destek sağlamak içinde de 60 kişilik bir ekibin görevinin başında bulunduğunu kaydetti.

    Metoroloji Müdürlüğü yetkilileri de yarın hava sıcaklığının gece eksi 1 derece, gündüz ise 6 derece olacağını tahmin ettiklerini söyledi.

    Bu arada Kırklareli merkez ve ilçelerinde kar yağışı görülmezken, Demirköy ilçesi Mahya Tepe'de kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. İl genelinde 17 Aralık Cuma gününe kadar karla karışık yağmur bekleniyor.




    Edirne'de beklenen kar yağışı başladı Yorumları