Sav, Baykal ile ortak hareket etmeyecek   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-13-2010 (12:37)   Son Mesaj: 12-13-2010 (12:37)    Cevap: 0    Gösterim: 592  

    12-13-2010

    Sav, Baykal ile ortak hareket etmeyecek

    Sav, Baykal ile ortak hareket etmeyecek


    CHP’de olağanüstü kurultaya sayılı günler kala “blok liste-çarşaf liste” tartışması sürerken, CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav’ın, çarşaf liste konusunda Baykal ile ortak hareket etmeyeceği öğrenildi.

    Sav"ın haftasonu yakın çevresiyle yaptığı toplantıda, "Bu aşamada, davul Kemal Bey"in omzunda, tokmak bizim elimizde imajının yaratılması uygun değil. Çarşaf listenin çıkması halinde, seçim sonuçlarında oluşacak en küçük başarısızlığın faturası da seçmen tarafından bize ve örgüte kesilir. Hem demezler mi, çarşaf liste çıkacaktı da, o halde Kemal bey niçin kurultaya gidiyor. Gitmez, şimdiki Parti Meclisi ile seçime gidebilirdi. Bizim bu konuda tutumumuz genel merkezin iradesini tarafsız kalarak izlemek olmalıdır" değerlendirmesini yaptığı kaydedildi.
    ANKARA (ANKA) - CHP"de olağanüstü kurultaya sayılı günler kala "blok liste-çarşaf liste" tartışması sürerken, CHP eski Genel Sekreteri Önder Sav"ın, çarşaf liste konusunda eski Genel Başkan Deniz Baykal ile ortak hareket etmeyeceği öğrenildi.

    CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptıkları görüşmelerin ardından gündeme gelen Sav ile Baykal"ın çarşaf liste için kurultayda ittifak yapacağı değerlendirmeleri, Sav"ın yakın çevresiyle hafta sonu yaptığı toplantı ile yeni bir boyut kazandı. ANKA"nın edindiği bilgiye göre Önder Sav, haftasonu yakın çevresiyle kurultay öncesi kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Kulislere sızan bilgiye göre Sav, Cumartesi günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi yakın çevresi ile paylaştı. Baykal"ın açıklamaları ve kurmayları ile yaptığı değerlendirmelerin de masaya yatırıldığı değerlendirme toplantısında, örgütlerin de nabzı tutuldu. Sav"ın hafta sonu yaptığı değerlendirmede, yakın çevresine, "çarşaf liste konusunda Baykal"ın belirlediği stratejiye ortak olmama" yolunda aldığı kararı açıkladı. Bu süreçte "çarşaf liste-blok liste" tartışmasında, bu tartışmanın kurultayda tüzük değişikliği biçiminde gündeme gelmesi halinde Sav ve ekibinin tarafsız kalarak, Kılıçdaroğlu"na dolaylı destek vereceği öğrenildi.

    -"DAVUL KEMAL BEY"İN OMZUNDA, TOKMAK BİZİM ELİMİZDE GÖRÜNTÜSÜ OLMAMALI"-

    Sav"ın, "Kemal Bey bir yola çıktı, üstelik bizimle çıktı. CHP seçmeni ilk kez iktidar olma umudunu yakaladı. Bu umut, haklı olarak, delege üzerinde de ciddi bir etki ve baskı yaratıyor. Bu aşamada, davul Kemal Bey"in omzunda, tokmak bizim elimizde imajının yaratılması uygun değil. Çarşaf listenin çıkması halinde, seçim sonuçlarında oluşacak en küçük başarısızlığın faturası da seçmen tarafından bize ve örgüte kesilir. Hem demezler mi, çarşaf liste çıkacaktı da, o halde Kemal bey niçin kurultaya gidiyor. Gitmez, şimdiki Parti Meclisi ile seçime gidebilirdi. Bizim bu konuda tutumumuz genel merkezin iradesini tarafsız kalarak izlemek olmalıdır" değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

    -"CHP"YE ZAFİYET VERECEK BİR DAVRANIŞ İÇİNDE OLMAYIZ"-

    Bu arada, değerlendirme toplantısında il bazında delegelerin "çarşaf liste-blok liste" konusundaki tutumu da ele alındı. Örgüte hakim olan Sav"a gelen bilgilere göre, İstanbul ile Ege bölgesinin tamamına yakını ile Akdeniz bölgesinde Antalya ve Hatay hariç tüm iller ve Karadeniz"deki illerdeki örgütler blok listeye tam destek verecek.

    İzmir"de, dün İl Başkanı Rifat Nalbantoğlu"nun başkanlığında yapılan toplantıda, Canan Aritman ve bazı milletvekilleri ile bazı delegelerin dışında 49 delegenin Kılıçdaroğlu"nu destekleme yönünde karar alındığı bilgisi de Sav"a ulaştı. Doğu Anadolu"daki örgütlerin de blok olarak Kılıçdaroğlu"ndan yana tavır aldığı bildirildi. Ankara delegasyonunun tarafsız kaldığı değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda, Sav"ın kurultay sürecinde CHP"ye zafiyet verecek bir davranışın içinde olmayacakları değerlendirmesinde de bulunduğu kaydedildi.




    Sav, Baykal ile ortak hareket etmeyecek Yorumları