Yurt genelinde 460 köy yolu ulaşıma kapandı   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-13-2010 (11:58)   Son Mesaj: 12-13-2010 (11:58)    Cevap: 0    Gösterim: 456  

    12-13-2010

    Yurt genelinde 460 köy yolu ulaşıma kapandı

    Yurt genelinde 460 köy yolu ulaşıma kapandı


    Doğu'da aralıklarla etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor. Erzurum, Muş, Kars, başta olmak üzere yurt genelinde toplam 460 köy ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

    İl Özel İdare Müdürlüklerine bağlı karla mücadele ekipleri, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışma başlattı.
    Yetkililer, kar yağışının aralıklarla devam ettiğini belirterek, bu nedenle yol açma çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğünü bildirdi.

    Kar yağışı, kent merkezlerinde de hayatı olumsuz etkiledi. Yapılan son ölçümlere göre, kar kalınlığı Erzurum ve Kars'ta 8, Ağrı ve Ardahan'da da 1 santimetre olarak belirlendi.

    Kar örtüsüyle kaplanan, yol ve kaldırımların adeta buz pistine dönüştüğü Erzurum ve Kars'ta, belediye ekipleri kar ve buzla mücadele çalışması yapıyor.

    Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının 3 gün daha aralıklarla etkisini sürdürmesini beklediklerini bildirdi.

    Öte yandan, bölgede kar yağışıyla birlikte hava sıcaklıklarında da düşüş oldu. Gece hava sıcaklıkları, Kars'ta eksi 7, Ardahan'da eksi 5, Ağrı ve Erzurum'da eksi 4, Iğdır'da 0 ve Erzincan'da 2 derece olarak ölçüldü.

    Günün en yüksek hava sıcaklıklarının ise Ardahan ve Erzurum'da 0, Kars ve Ağrı'da 1, Erzincan'da 4 ve Iğdır'da da 5 derece olması bekleniyor.

    YOĞUN KAR YAĞIŞI NEDENİYLE BURSA'DA 40, BALIKESİR'DE 36, KAYSERİ'DE 51, MALATYA'DA 22, BARTIN'DA 10, KARABÜK'TE 35, HAKKARİ'DE 24 KÖY VE 60 MEZRA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

    Yurdun büyük bir bölümünde hafta sonundan itibaren görülen yoğun kar yağışı Bursa'da 40, Balıkesir'de 36, Kayseri'de 51, Malatya'da 22, Bartın'da 10, Karabük'te 35, Hakkari'de 24 köy ve 60 mezra yolunun ulaşıma kapanmasına neden oldu.

    Alınan bilgiye göre, Türkiye'nin birçok bölgesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Bursa'da 40 köy yolu ulaşıma kapandı.

    Bursa İl Özel İdaresi Köye Yönelik Hizmetler Daire Başkanı İsmail Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hafta sonundaki kar yağışının yüksek kesimlerde daha etkili olduğunu söyledi.

    Yağışla birlikte kapanan köy yollarını açmak için ekiplerin yoğun olarak çalıştığını anlatan Aksoy, ''Kapanan köy yollarını açıyoruz ancak aralıklarla etkili olan yağış ve rüzgar nedeniyle tekrar kapanıyor. Şu anda 40 köy yolumuz kapalı. Bugün akşama kadar tamamını açmış oluruz'' dedi.

    Aksoy, dün akşam saatlerinde ulaşıma kapanan Mustafakemalpaşa ve Gemlik'e bağlı köylerdeki 2 hasta için yol açma çalışması yürüttüklerini de ifade ederek, hastaların ambulansla sevkinin yapıldığını kaydetti.

    Balıkesir'de de 36 köy yolunun ulaşıma açılmasına çalışıldığı bildirildi.

    KAYSERİ

    Kayseri'de dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle Sarız ilçesine bağlı 25 köy, Pınarbaşı ilçesine bağlı 4 köy, Develi ilçesine bağlı 12 köy, Tomarza ilçesine bağlı 3 köy ve Yahyalı ilçesine bağlı 7 köy yolu ulaşıma kapandı.

    Kayseri İl Özel İdaresi'ne bağlı 7 ayrı ekip, kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalara başladığı belirtildi.

    Bu arada Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 45 santimetreye ulaştı.

    Kayseri-Erciyes karayolunun ise ulaşıma açık olduğu bildirildi.

    HAKKARİ

    Hakkari'de hafta sonu etkili olan kar nedeniyle 24 köy ve 60 mezra yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

    Hakkari ve ilçelerinde iki gün boyunca etkili olan kar yağışı sırasında ulaşıma kapanan 58 köy ve 140 mezra yolunu açma çalışmaları başladı. Yağışın durmasıyla başlayan çalışmalar kapsamında, 34 köy ile 80 mezra yolu ulaşıma açıldı. Ekipler, ulaşımın halen sağlanamadığı 24 köy ve 60 mezra yolunda çalışmalarını sürdürüyor.

    Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri dün akşam saatlerinde etkisini kaybeden karın, yerini soğuk havaya bıraktığını ifade ederek, sürücülerin buzlanmaya karşı dikkatli olması uyarısında bulundu.

    MALATYA

    Malatya'da hafta sonundan bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle Akçadağ ilçesinde 5, Arguvan'da 3, Doğanyol'da 1, Pütürge'de 13 olmak üzere toplam 22 köy yolu ulaşıma kapandı.

    Devam eden kar yağışı nedeniyle kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için 15 ayrı yerde 115 kişilik ekiple, 24 greyder, 16 dozer, 8 kepçe, 12 kamyonet ve traktör ile 18 servis aracının çalışmalarını devam ettirdiği kaydedildi.

    Bu arada Pütürge-Malatya karayolu yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Her iki yönden de yol açma çalışmaları devam ederken, yoğun sis çalışmaları zaman zaman aksatıyor.

    BARTIN VE KARABÜK

    Bartın'da 10, Karabük'te 35 köy yolu kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapandı.

    Etkili olan kar yağışından, Bartın merkezde 3, ilçelerinden Ulus'ta 4 ve Kurucaşile'de 3, Karabük'te merkezde 4, ilçelerden Eskipazar'da 8, Ovacık'ta 18, Eflani'de 3 ve Yenice'de 2 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

    İmar ve kentsel iyileştirme müdürlükleri ekiplerince yol açma çalışmaları sürdürülüyor.




    Yurt genelinde 460 köy yolu ulaşıma kapandı Yorumları