Diyarbakır'da hava ulaşımına sis engeli   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-13-2010 (11:56)   Son Mesaj: 12-13-2010 (11:56)    Cevap: 0    Gösterim: 482  

    12-13-2010

    Diyarbakır'da hava ulaşımına sis engeli

    Diyarbakır'da hava ulaşımına sis engeli


    Yoğun sis ve toz bulutunun yaşamı olumsuz yönde etkilediği Diyarbakır'da uçak seferleri de gecikmeli olarak gerçekleştirilecek.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, dün geceden itibaren güneyden esen kuvvetli rüzgarın etkisiyle Suriye ve Irak üzerinden gelen toz bulutu ve sis, Diyarbakır kent merkezi ile çevresinde etkisini sürdürüyor.
    Kent merkezinde dün akşam saatlerinde başlayan ve günlük hayatı etkileyen toz bulutu ve sis şehirlerarası ulaşımında yüksek yerlerde görüş mesafesinin düşmesine neden oluyor.

    Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, toz bulutu ve sisin yarına kadar devam edeceğini, yarın etkili olacak yağmurla birlikte toz bulutunun dağılmasının beklendiğini bildirdi.

    Toz bulutu nedeniyle Diyarbakır Havaalanından uçakların 12.30'a kadar kalkış yapamayacağı ve bazı uçak seferlerinin de gecikmeli olarak gerçekleştirileceği belirtildi.

    Pegasus Havayollarının bugün saat 08.45 Adana-Diyarbakır ve 10.20 Diyarbakır-Adana uçuş seferlerinin de kötü hava koşulları nedeniyle karşılıklı olarak iptal edildiği öğrenildi.

    Öte yandan uzmanlar, yaşlılar, çocuklar, astım rahatsızlığı ve solumun sorunu olan hastaların, toz bulutu kalkıncaya kadar dışarı çıkmaması gerektiği yönünde uyarıyor.

    Uzmanlar, zorunlu hallerde dışarı çıkılması halinde de ağızların atkı veya ince bir tülbent ile kapatılması, pencerelerin toz bulutu ortadan kalkıncaya kadar açılmaması önerisinde bulunuyor.




    Diyarbakır'da hava ulaşımına sis engeli Yorumları