'Kerbela ihtilaf değil birliğin sembolü olmalı'   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-12-2010 (15:56)   Son Mesaj: 12-12-2010 (15:56)    Cevap: 0    Gösterim: 603  

    12-12-2010

    'Kerbela ihtilaf değil birliğin sembolü olmalı'

    'Kerbela ihtilaf değil birliğin sembolü olmalı'


    İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Kerbela olayının, bütün Müslümanlar tarafından acı ile hatırlandığını belirterek bu günün bir ihtilaf olarak değil artık birlik ve beraberlik sebebi olmasını istedi.

    İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı, Kerbela olayının, bütün Müslümanlar tarafından acı ile hatırlandığını belirterek, ''Kerbela olayı, Müslümanlar arasında bir yas günüdür. Ancak bugün, bir ihtilaf sebebi olmasın. Birlik, beraberlik ve kardeşlik sebebi olsun'' dedi.
    İstanbul İl Müftülüğü tarafından Kerbela olayında şehit olanların anısına Süleymaniye Camisi'nde Kuran-ı Kerim okutuldu.

    İstanbul Müftüsü Mustafa Çağrıcı Yasin-i Şerif'in okunmasından sonra cemaate hitap etti.

    Muharrem ayının İslam kültürü açısından önemine işaret eden Çağrıcı, ''Hicri takvime göre birinci ayı olmasının yanı sıra Müslümanların ilk kez oruç tuttukları gün olan Aşure Günü, Muharrem ayında gerçekleşmiştir'' dedi.

    Çağrıcı, Muharrem ayının güzel özelliklerinin dışında Kerbela olayı gibi acı bir günü de içinde bulundurduğunu ifade ederek, ''10 Muharrem, insanlığın en büyük facialarından birinin yaşandığı gündür. Hz. Hüseyin ve etrafındaki Ehl-i Beyt'ten çok sayıda insanın şehit edildiği Kerbela olayı, Müslümanlar arasında bir yas günüdür. Ancak bugün, bir ihtilaf sebebi olmasın. Birlik, beraberlik ve kardeşlik sebebi olsun'' diye konuştu.

    Program, Kadir Gökalp isimli öğrencinin okuduğu şiir, Kadıköy Abdülhalim Camisi imamı Yunus Balcıoğlu'nun okuduğu kaside ve İstanbul'un önde gelen imamlarının Kuran-ı Kerim okumaları ile sona erdi.




    'Kerbela ihtilaf değil birliğin sembolü olmalı' Yorumları