Muğla'nın 10 yıllık kar hasreti bitti   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-12-2010 (12:54)   Son Mesaj: 12-12-2010 (12:54)    Cevap: 0    Gösterim: 547  

    12-12-2010

    Muğla'nın 10 yıllık kar hasreti bitti

    Muğla'nın 10 yıllık kar hasreti bitti


    Muğla'da dün gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı vatandaşları şaşkına çevirdi. Kar yağışının ardından çocuklar sokaklarda kartopu oynadı.

    Hava sıcaklığının uzun yıllardan sonra -2 dereceye kadar düştüğü Muğla'da gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışından sonra kar kalınlığı kent merkezinde 4, yüksek kesimlerde ise 10 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri, köylerle ulaşımın aksamaması için çalışma başlattı.
    Hava sıcaklığı saat 11.00 itibariyle Muğla'da -0.6, Bodrum'da 7, Marmaris'te 6, Fethiye'de 9 ve Datça'da 10 derece olarak ölçüldü.

    SON 32 YILIN KAR YAĞIŞI ORTALAMASI

    Muğla Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise Muğla'da son 32 yıla ait meteorolojik ortalamalara göre kar kalınlığının Aralık ayında en fazla 5 santimetre ölçüldüğüne işaret ederek, ''Muğla'ya geçmiş yıllarda ağırlıklı olarak Ocak ve Şubat ayında kar yağmış. Bugün yaşanan kar yağışında hava sıcaklıklarında yaşanan ani düşüşünde etkisi oldu'' dedi.

    ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

    Aniden başlayan kar yağışı ve yaşanan buzlanma nedeniyle Muğla kent kent merkezi ve Denizli-Muğla karayolunda 10'un üzerinde maddi hasarlık ve yaralamalı kaza meydana geldi. Araçlarında zincir ve kar lastiği bulunmayan sürücüler nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksamalar yaşandı.

    Buzlanma ve kar nedeniyle yolda kalan araçlar polis ve vatandaşların yardımı ile kurtarıldı. Belediye ekipleri, ''buzlanma'' yaşanan noktalara buz döküyorlar.

    KAR ŞAŞKINLIĞI

    Muğla Belediye Başkanı Osman Gürün, AA muhabirine son 10 yıldır böyle kar yağmadığını anlatarak, ''Kar yağışı vatandaşlarımız hem şaşırttı, hemde sevindirdi. Belediye ekipleri dün geceden itibaren buzlanma yaşanan noktalara tuz dökerek olası kazaları önlemeye çalıştılar. Ekiplerimizin çalışması sürüyor'' dedi.

    Bu arada, kar yağışının ardından çocuklar sokaklarda adeta ''kartopu savaşı'' yaptılar. Araçlarını kar ve buzlanma nedeniyle bulunduğu noktadan çıkartamayan sürücülere ise vatandaşlar yardım ediyor.

    Kent merkezindeki Kurşunlu camisinin avlusunda yaşayan ve aniden başlayan kar yağışı nedeniyle aç kalan güvercinleri ise kendilerine atılacak yem bekliyor.




    Muğla'nın 10 yıllık kar hasreti bitti Yorumları