'Avrupa'yı kıskandıran bur durumdayız'   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-11-2010 (23:57)   Son Mesaj: 12-11-2010 (23:57)    Cevap: 0    Gösterim: 384  

    12-11-2010

    'Avrupa'yı kıskandıran bur durumdayız'

    'Avrupa'yı kıskandıran bur durumdayız'


    Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür, 30 yıl önce sahillerde başlayan Türk turizminin bugün dünyayı ve Avrupa'yı kıskandıracak bir seviyeye geldiğini söyledi.

    Gür, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın en büyük beşinci turizm ülkesi olacağını belirtti.
    Turizmde Gençlik Ödülleri, Genç Turizmciler Derneği'nin Mardan Palace'da düzenlediği törenle sahiplerini buldu. Törene; Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Turgut Gür, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ve turizmciler katıldı.

    Törende konuşan Gür, "Türk turizmini 30 yılda önemli bir noktaya ulaştı. Ama bir eksiğimiz daha var. Doğal ve kültürel varlıklarımızı sürdürülebilir ve dengeli kullanmak zorundayız. Çevre ve doğaya çok önem vermek zorundayız. Biz bunu başaramadık. Siz gençler mutlaka bunları başarmalısınız." dedi.

    Türkiye'nin bugün dünyada turist sayısı bakımından 7'inci, turizm gelirlerinde de 9'uncu sırada yer aldığını kaydeden Gür, Türkiye'nin ileride dünyanın en büyük ilk 3 turizm ülkesinden birisi olacağını söyledi.

    Türkiye turizm envanterinin 1 milyon 330 uçak, 20 golf tesisi, 30 marinadan oluştuğu bilgisini veren Gür, şöyle devam etti: "Türkiye'nin esas değerleri, doğal, kültürel ve tarihi zenginliğidir. Türk turizminin bu gelişimine rağmen eksikliği var. O da çevre ve doğaya. Gerçek yatırım kültür, doğa ve çevre yapılan yatırımdır."

    Gür, başaramadıkları ve gençlere bıraktıkları diğer iki konunun da turizmi Anadolu'nun içine taşımak ile turizmde eğitimli personele önem vermek olduğunu dile getirdi.

    Derneğin Kurucu Başkanı Bulut Bağcı ise, Türkiye'de turizm sektörüne, turizm yatırımları olarak bakıldığını belirtti. "Yani bir tesisin kalitesini büyüklüğü ve ihtişamıyla örtüştürüyoruz. Ama unuttuğumuz bir nokta var." ifadelerini kullanan Bağcı, "Burada hastane örneği vermek istiyorum. Bir hastaneyi çok kaliteli cihazlarla donatabilirsiniz. Ama hastane içindeki doktorlar iyi doktorlar olmazsa, eğitim almış doktorlar olmazsa hastane ne kadar hizmet verebilir. Turizm sektörü de inanıyoruz ki ilerleyen süreçte, eğitim almış gençlerle kendine yeni bir vizyon çizecektir. Gençlerin ne kadar eğitimli genci otellerimize acentelerimize de istihdam edersek turizm sektörü o kadar parlayacaktır." şeklinde konuştu.

    "TURİST HEDEFİNİ AŞARIZ AMA, GELİR İÇİN ÇOK ÇALIŞMALIYIZ"

    Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz da, Turgut Özal döneminde yaşanan atılımla, Türkiye'nin 1 milyon turistten, 28 milyon turistin üzerine çıktığına işaret etti.

    Bu başarının dünyada "Türk mucizesi" olarak anıldığını ifade eden Yılmaz, 2023 Yılı Master Planı'na göre Türkiye'nin turizmdeki hedefinin ilk 5 ülke arasına girmek olduğunu aktardı.

    Bu hedefe ulaşmak için turist sayısının 50 milyona, turizm gelirlerinin de 50 milyar dolara ulaşması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Turist sayısında bu hedefi aşarız. Turist sayısında her ne tasavvur ettiysek, bizim bile hayal ettiğimizin üstüne çıktı. Turist sayısı hedefi aşılır ama gelir de hedefi aşmak için çok çalışmalıyız." diye konuştu.

    Ödül alanlar genç turizmciler şöyle;

    Yılın Genç Akademisyeni Ödülü: Bilkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Eda Gürel

    Yılın Genç Bürokratı: Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel

    Yılın Genç Girişimcisi: Mehmet Ulusoy

    Yılın Genç Yöneticisi: Alper Uçar




    'Avrupa'yı kıskandıran bur durumdayız' Yorumları