Arınç: Türkiye kendi ayakları üzerinde   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-11-2010 (17:36)   Son Mesaj: 12-11-2010 (17:36)    Cevap: 0    Gösterim: 513  

    12-11-2010

    Arınç: Türkiye kendi ayakları üzerinde

    Arınç: Türkiye kendi ayakları üzerinde


    Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Türkiye, dünya ekonomisinde kendi ayakları üzerinde emin adımlarla yürüyen ve her göstergesi olumlu sonuçlar kazanmış bir ülke. Onun için Allah'a hamdetmeliyiz'' dedi.

    Manisa'da Anemon Otel'de düzenlenen Zafer Kalkınma Ajansı Bölgesel Potansiyelin Hayata Geçirilmesi Mali Destek Toplantısı'na katılan Bakan Arınç, önemli olan konunun kalkınma ajansının hedeflerinin belirlenmesi ve bu hedeflerin anlatılması olduğunu belirtti. Türkiye'nin topyekun kalkınması konusunda önemli adımlar atıldığını ifade eden Arınç, bölgesel kalkınmanın da çok önemli olduğunu söyledi.
    Türkiye'nin, dünya ekonomisinde kendi ayakları üzerinde emin adımlarla yürüyen ve her göstergesi olumlu sonuçlar kazanmış bir ülke olduğunu belirten Arınç, şöyle devam etti:

    ''Onun için Allah'a hamdetmeliyiz. Rakamlar, Türkiye'nin son 3-4 yılın global krizinin etkisinde çok kalmadığını, hatta biraz da karlı çıkabileceğini gösteriyor. İki gün önce yayınlanan 2010 büyüme rakamları yüzde 8'ler nispetinde olacağını gösteriyor. Eksileri gördü Avrupa ülkeleri. Hala mali destek peşindeler, mendillerini açtılar, para toplamaya çalışıyorlar, maaş ödemesi yapamıyorlar. Çok işçi çalıştıran işletmelerin kapılarına kilit vuruldu. Biz çok şükür onlara bakarak da, dünya ölçeğine bakarak da iyi noktadayız.

    Bir hafta önce İstanbul'da sanayi ve ihracatçıların bir toplantısına katıldım. Kriz öncesi rakamlara ulaştık ihracatta, 130 milyar dolara ulaştık. Büyüme hızında iyiyiz. Enflasyon rakamlarında iyiyiz. Gayri Safi Milli Hasıla'daki artış da devam ediyor. Hareketli bir ekonominin içindeyiz.''

    Türkiye'nin tekstil sektöründe önemli yatırımları olduğunu anlatan Arınç, ''Biz eskiden tamamiyle tarım ülkesiydik. Şimdi sanayimizle de iftihar ediyoruz. Şimdi sanayi öne geçti. Tarımla ilgili nüfusun çok olması, yüzde 40'lar seviyesinde olması, AB ölçeğinde de, ABD ölçeğinde de ekonomik kalkınmanın önünde engel'' dedi.




    Arınç: Türkiye kendi ayakları üzerinde Yorumları