Gül'ün güzergahında öğrenci protestosu   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 12-11-2010 (15:57)   Son Mesaj: 12-11-2010 (15:57)    Cevap: 0    Gösterim: 542  

    12-11-2010

    Gül'ün güzergahında öğrenci protestosu

    Gül'ün güzergahında öğrenci protestosu


    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Adana'daki programının ikinci gününde katılacağı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Teknokent açılışı öncesinde bir grup öğrenci Fevzi Çakmak Öğrenci Yurdu önünde YÖK'ü ve polisi protesto etti.



    Üniversite yerleşkesi içindeki yurdun giriş noktaları Büyükşehir Belediyesi'ne ait üç otobüsle kapatıldı. Muhtemel bir yumurtalı saldırı karşısında üst düzey güvenlik tedbirleri alan polis, giriş ve çıkışları sıkı bir şekilde kontrol ediyor. Sabah saatlerinde düzenlenen eylemde Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, öğrencileri sağduyulu bir şekilde hareket etmeleri konusunda uyardı.

    Yasalar çerçevesinde her türlü protestonun yapılabileceğini hatırlatan polis, şiddete varan davranışlara müdahale edileceğini söyledi. Onlarca polisin bekletildiği alanda sloganlar atan öğrenciler ise taleplerine yönelik Cumhurbaşkanı Gül'e bir mektup vereceklerini belirtti.




    Gül'ün güzergahında öğrenci protestosu Yorumları