Beyoğlu'nun sokaklar sıcak suyla yıkanıyor   Konuyu açan: alptraum   İlk Mesaj: 12-11-2010 (14:58)   Son Mesaj: 12-11-2010 (14:58)    Cevap: 0    Gösterim: 449  

    12-11-2010

    Beyoğlu'nun sokaklar sıcak suyla yıkanıyor

    Beyoğlu'nun sokaklar sıcak suyla yıkanıyor


    İstanbul'un en çok turist ağırlayan semtlerinden Beyoğlu'nda, artık sokak, duvar, cadde ve meydanların sıcak su ve buharla temizlendiği bildirildi.

    Beyoğlu Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul'un merkezi olan ilçenin temizliğine büyük önem verildiği ve temizlik çalışmalarına yeni bir boyut getirildiği belirtildi.
    Açıklamada, her gün iki milyon kişinin ziyaret ettiği, 250 bin kişinin yaşadığı, 32 bin kişinin konakladığı Beyoğlu'nun sokak, duvar, cadde ve meydanlarının artık sıcak su ve buharla temizlendiği kaydedildi.

    200 bar basınç, 95 derece sıcak su ve buharla temizlik yapma özelliğine sahip temizlik aracıyla duvarlara kontrolsüz yapıştırılan afişlerin de temizlendiğine işaret edildi.

    Ön yıkama ve kanal temizliği de yaptığı bildirilen aracın, sıcak su ve buharla 2,5 saat kesintisiz çalıştığı ifade edildi.

    Açıklamada, temizlik aracının, her gün belirli saatler arasında, ilçenin sokak, cadde, meydan ve duvarlarının temizliğini yapmaya başladığı kaydedildi. Tozu ve kiri sıcak su ve buharla ortadan kaldıran aracın, ayrıca, çöp konteynerleri ve çevresini de temizlediği bildirildi.




    Beyoğlu'nun sokaklar sıcak suyla yıkanıyor Yorumları